Spørsmål:

Hei, jeg prøver å lage en liste over de største norske idrettsheltene gjennom tidene. Top 3 norske idrettsutøvere.

 1: Bjørn Dæhlie 2: Ole Einar Bjørndalen 3: Solskjær Hushovd vil jeg sette på en god 4 plass sammen med Koss.

Svar: 

Hvorfor er Dæhlie og Bjørndalen større enn Solskjær? Dra til Afrika og spør om de kan navne på en kjent idrettsutøver. Er uten tvil Solskjær som er mannen som er best kjent over verdensbasis og som har gjort mest for å fremme Norge som land. Det Dæhlie har gjort er stort det og, men det er bare for en brøkdel av verden sammenlignet med Solskjær.

De som nevner ski-folk på en slik liste tar jeg ikke seriøst engang. Om man gjør det bra i en nisjesport for nordmenn som er totalt blottet for internasjonal interesse og anerkjennelse, så er det sikkert fint for nordmenn. Men det begrenser seg hvor store disse idrettsprestasjonene er.

Kanskje vi har forskjellig syn på hva som skal defineres som en stor idrettsprestasjon, men jeg kan garantere dere at når det blir skrevet side opp og side ned om Thor Hushovds bragder i TDF i internasjonale aviser, så kommer det knapt en liten notis når Northug gjør en god innsats i Tour de Ski eller hva det heter. Om du konkurrerer i en sport med stor internasjonal mediedekning vil også den generelle konkurransen svare til det. Derfor mener jeg at verken Dæhlie eller Bjørndalen kan skilte med noe særlig store idrettsprestasjoner i og med at de har konkurrert med en tysker og en svenske som tilfeldigvis fant ut at ski var noe de ønsket å drive med i 12-årsalderen.

Så sant som det er sagt. Så at folk synes Dæhlie var den største idrettsutøveren Norge noen gang har hatt. Synes dette blir idiotisk da langrenn ikke har samme status verden over som fotball og sykling. Dæhlie er kanskje den største idrettsutøveren for oss nordmenn, men han er ikke den største nordmannen for de der ute.

Vil påstå at Thor Hushovd og Solskjær er de 2 vi har som har utmerket seg best ute i verden og Europa. Drar man til landene hvor det ikke er vintersport er ikke Northig, eller Dæhlie for den saks skyld kjent, men Thor Hushovd vet mange hvem er og kan sikkert fortelle om personen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar