ENDA ET LILLEHAMMER-OL!?!


Ikke bare er det Tromsø som har helt ville planer om å arrangere et fiasko-OL- nå har også Lillehammer meldt seg opp som en kandidat til å "gjenreise tronen" som de hadde fra 1994. Mange vil nok si at Lillehammer vil være en seriøs kandidat til å ha et OL, men nei. Nå som det er finanskrise så er det ikke rom for å bruke penger på slik underholdning.

Bjørn Dæhlie vil aldri kunne gjenreises som noen stor OL-helt, og da kan ikke Lillehammer som by gjhøre det samme. La nå historie være historie!

Bruk heller penga på kaffe og sjokkis!
Saken kan du lese her og du kan svare Loewenstern i kommentarfeltet!

mvh Loewenstern!

25 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kan meget godt tenke meg et nytt OL i Norge, men da skal det være i Tromsø.

Anonym sa...

Jeg kunne OG tenk meg ett nytt OL i norge! Lillehammer vet hva som skal til om det skal gjøres bra..derfor tror jeg lillehammer ville vert en utmerket kandidat til å ha OL,,hvor skal vi ellers ha det? Tromsø er jo ikke noen seriøs kandidat..vi så jo hvordan de tullet med budsjettet..hvor mange millioner ekstra ville det koste sa du??

Anonym sa...

Nei, Nei, NEI! Ikke et OL i Trømsø! Det kommer til å bli et fiasko OL i likhet med vancouver. Nesten ikke folk... Hoppbakkene i Canada er nesten helt tomme. Hvis Norge skal arrangere et OL må det bli enten i Oslo eller Lillehammer!

PS. det står feil i VG artikkelen, i 2022 er det 28 år siden 1994, ikke 18.

Anonym sa...

Helt enig i at det må bli Tromsø. Og det sier jeg selv om OSLO misbruker nationale midler "as we speak" til å bygge infrastruktur til et OL.

OSLO HAR FAEN MEG FÅTT NOK, OG DET HAR LILLEHAMMER OGSÅ.

TROMSØ NESTE!!!

Anonym sa...

Det bor da 3 ganger flere i Tromsø enn i Lillehammer. Oslo? Da kan man likså godt legge OL til midtøsten, det er ingen som ser forskjell.

Nei, latt andre naturskjønne deler av landet få vise seg utad i stede for stygge Oslo og bondegårder rundt Lillehammer. Vestlandet eller Nord-Norge er prima vare for et norsk OL

Anonym sa...

OL må arrangeres der de har snøsikkerhet i fremtida ellers blir det regn som i Vancouver.

Fremtidsprognosene her på Østlandet ser dårlige ut sånn sett, så skal en tenke fremtidsretta har Tromsø naturgitt fordel (sjøl om jeg ikke liker å innse det).

Nikolai H. sa...

At lillehammer søker ol nå er forkastelig. Tromsø ville ha ol men måtte si seg tapt.
Hvis et nytt ol i Norge er de logisk at nord-Norge får den. Men anlegg og publisitet så vil de kunne glede seg over lengre tid. At norg-Norge ikke har neste ol er skap og alle burde unne de som bor i kalde nord litt glede.
Jeg som sørlending vil unne nord-Norge den gleden. Får lillehammer og oslo arrangere ol skal jeg skape et helvete for Norge. Neste ol er i nord-Norge!
Jeg skjønner ikke at lillehammer i det hele tatt tør å komme med dette, siden de VET at de blir forhatt av de fleste!

Anonym sa...

- IOC ønsker en ny norsk OL-søknad for mesterskapet i 2022.

- Tar gjerne et nytt OL

Ordføreren på Lillehammer ser ikke mørkt på et nytt OL, 18 år etter det forrige.



LOL

Anonym sa...

Hei..
Er noen av dere (som vil ha OL i Tromsø!) klar over konsekvenser av ett OL?

Kjære søte dere, det vil koste mangfoldige mer millioner, ja miliarder mer å ha ett OL i Tromsø.

Man har allerede ett helt nytt anlegg i Holmekollen, og det er der til videre bruk. I tromsø vil man IKKE kunne bruke slike ting på sikt.

Dessuten. Hvor skal alle tilhengerene , alle tilreisende bo? Kjære dere. Bøy dere i støvet. Oslo eller Lillehammer tar OL.. Hva er egentlig forskjellen om L tar det enn O , de bruker vel de samme Anleggene? De har liksom ikke alpintbakker i Oslo city:-)


PS: Ett spørsmål til slutt.. Har Tromsø egentlig noen form for anlegg innen noen slags sport som holder mål?

Skal de bygges alt nytt kan jeg med hundre prosent sikkerhet si at ikke vil bli bruk nok til at det er lønsomt i årene som kommer.


Så JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA til OL, veldig gjerne i Norge. Jeg har kjempe lyst å oppleve mengden og stemningen.. Norge er fantastiske arrangører. La oss søke! :-)

Men ikke i Tromsø. Jeg beklager.

Stor klem fra ei som bryr seg litt for mye om penger til å ha OL i tromsø!!!;)

Anonym sa...

Ikke problem med snø på Lillehammer. Bare fanatikere mener motsatt. Samme folka så bilder av Vancouver by og mente det ikke gikk an å arrangere noe i Vancouver pga klimaendringer. Iddiotene visste ikke at det sjelden er snø, og nesten alltid er varmegrader i den byen. Ikke problemer med for lite snø i Whistler mountain.

Ja til OL på Lillehammer.

Anonym sa...

Grunnen for at det bli å koste mer å ha OL i Tromsø, er at Østlandet har tynt resten av landet for penger i alle år til å bygge opp Oslogryta. Skal man ta hele landet i bruk og være stolt av hele landet, så må man dele. Norge er mer enn Oslo!! Norge har råd til å ha et OL i Tromsø. Hvis vi ikke bruker penger på dette, så bruker Jensemann og Erik Solheim heller pengene på u-hjelp og koranskoler.

Hva vil dere ha????

Anonym sa...

Husker godt OL på lillehammer, da jeg er født og oppvokst i Øyer.

Doffen sa...

Syns det er direkte kvalmande at Lillehammer ynskjer å søke om ENDÅ eit OL. "det er for dyrt å halde det i nord-noreg" seier fleire her, og at Tromsø hadde sprekkar i budsjettet. Kor mange millionar sprekk hadde ikkje skandalebudsjettet for det nye Holmenkollen-anlegget? Men det er greit, for det er jo trass alt i Oslo, og det er kun byane, meir spesifikt byane på austlandet som betyr noko. Enkelte her kjem også dragande med at "nord-noreg har ikkje anlegg som held mål", det er kun av den enkle grunn at nord-noreg aldri har hatt moglegheita til å få lov å bygge anlegg som held mål! hadde Tromsø fått lov å bruke millionar (pluss haugevis av millionar over budsjettet) slik som enkelte andre stadar får, so hadde dei hatt akkurat like gode anlegg dei óg.
Eg blir i tillegg opptrekt av det norske prinsippet om at vi alltid skal skryte over kor mykje pengar vi har, "vi er verdas rikaste land" og so vidare, men ALDRI I VERDA om ei einaste krone av desse skal brukast til noke, og SPESIELT ikkje om dette noko kunne vere til glede for dei i distrikts-Noreg.
Personleg er eg stor tilhengjar av OL og tykkjer det hadde vore prima å ha eit nytt OL i Noreg, men då enten i nord eller eventuelt i vest slik at vi får vist fram noko anna enn aust Noreg.

Anonym sa...

Doffen da, hvis vi vil ha fiske-konkurranser duger vest og nord utmerket! ;)

Lillehammer var en kjempesuksess. Jeg bor i Usa og folk husker fortsatt hvor bra det var. Ja til nytt Lillehammer ol fra meg ihvertfall :)

Anonym sa...

Bor i Lillehammer. La Tromsø få det, har en ordfører/kommunestyre som ikke klarer å styre økonomien her. Sliter med OL Anlegg som ikke holder mål. Det nytter ikke å leve på OL som var i 94 når vi er i år 2010. Klart det er lurt å ha/være i en stilling som sikrer seg og sine. Nei vi trenger ikke OL her, Når vi har noen som skal prøve å styre et lite hull nord for mjøsa som ikke har egne meninger. Her følger vi vinden fra alle kanter.

Anonym sa...

Jeg er skeptisk til et nytt OL, men det meste går an så lenge det ikke blir i Tromsø, hvor det ikke finnes et eneste idrettsanlegg fra før og hvor "etterbruk" er et fremmedord. Vi har mange nok store hoppbakker (jeg er hoppentusiast), Tromsø trenger én ishall, ikke tre-fire eller flere. Investeringer, nye og bedre anlegg må alltid til hvis en skal arrangere OL, men Lillehammer har i det minste noe å starte med, og Østlandet har noe av det viktigste, nemlig folk. Ja, og et og annet hotellrom.

Sutringa fra Tromsø er jeg lei av for lenge siden. Det er en liten gjeng som vil ha OL dit, de aller fleste i Nord-Norge (jeg er nordlending) ønsker OL alle andre steder enn der. Ikke minst fordi et OL i Tromsø nesten bare ville komme Tromsø by til gode, ikke resten av Nord-Norge.

Forresten, konflikten mellom "nordlendingan" (merk anførselstegnene, siden Tromsø aldri har vært i Nordland) og "søringan" finnes bare i hodet på enkelte folk. Det er bare tull, og har ikke et komma med virkeligheten å gjøre. Men noen må jo sutre om alt, og det virker som at ganske mange av dem sitter i Tromsø.

Anonym sa...

Kvifor skal ein ikkje kunne ha eit nytt OL på Lillehammer? Lillehammer har eksisterende anlegg som kan brukes utan alt for store oppgraderinger, noko som vil holde utgiftene på eit lavere nivå enn viss ein må bygge alt nytt. E6 vert oppgradert så mykje vil være på plass uten å koste alt for mykje. Eg har full forståelse for at Tromsø vil ha OL, men dei må bygge opp alt av anlegg og infrastruktur og det vil koste.
Nei i disse dagane når ein er så opptatt av miljøvern så er det beste å satse på gjenbruk av eksisterande anlegg. Eg støtter ein OL-søknad frå Lillehammer, men eg har verken stemmerett på storting eller regjering så eg overlater dette til dei som har fått den jobben.

Anonym sa...

Det har allerede vært flere landsdekkende undersøkelser hvor flertallet vil ha OL til Tromsø så er det punktumet satt. En annen ting er at Tromsø gang på gang har vært i kamp med både Oslo og lillehammer om OL og vunnet fram, blir det OL blir det i Tromsø så enkelt er det, kampen der er FERDIG, det eneste spørsmålet er skal vi ha OL må vi ta regninga, men lekene blir holdt i Tromsø, end of discussion.

Anonym sa...

Til dere som er så i mot Tromsø. Har dere vurdert en overdose. Det her landet består ikke bare av Oslo (lille Afrika) og resten av bananrepublikkene rundt omkring. Skal vi ha OL, så skal det være i Tromsø.

Anonym sa...

Bor selv i Lillehammer, men er middels interessert i OL. Det som er helt sikkert, og som jeg kan skrive under på, er at Lillehammer er plassert geografisk helt riktig når det gjelder snø og minusgrader. Noen kilometer sør og noen mil nord for byen er det mye mindre snø enn i Lillehammer, som alltid har vært et "snø-høl" og det burde gå til Lillehammers fordel. :-)

Anonym sa...

Utrolig mye rart å lese her... For det første: Lillehammer/mjøs-området har allerede de aller fleste nødvendige anlegg i full drift og i topp stand. Hvor mange bob-baner trenger Norge? Hvor mange ishaller med plass til 11.000? Hvor mange vikingskip? For det andre: Hvorfor har halve hopp-, langrenn-, og skiskytterlandslaget flyttet til Lillehammer? Byen har som svært få i Norge et stabilt, snøsikkert vinterklima i tillegg til et kulturliv og idrettskompetansemiljø bare storbyer kan matche.
For det tredje: Mjøsområdet har infrastruktur og en akseptabel avstand til Gardermoen. Med et OL vil vi trolig også få et etterlengtet dobbeltspor til Lillehammer (slik at mange av de besøkende kan benytte hotellkapasiteten i Oslo og raskt ta seg til OL-distriktet) OK.. Oslo trenger sårt en skikkelig ishall og bør kunne klare å arrangere kunstløp og innledende ishockeykamper.
For det fjerde: Lillehammer-regionen har etter 1994 befestet posisjonen som Nord-Europas ledende vintersportsdestinasjon (Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen, Skeikampen ++) og bare ordet "Lillehammer" gir gåsehud hos hele IOC.

Noen bedre?

Anonym sa...

Tromsø by må jo ikke bare bygge ut sports annlegg. Men de må jo også bygge ut hoteller og slikt..

Vil vi ha folk i løypene eller vil vi ha et nytt Vancouver...

Anonym sa...

Uhm, det er snakk om år 2022, hvorfor i alle dager snakker du om finanskrisa fra 2009?
OL skaper masse arbeidsplasser, god underholdning, inspirerer barn og unge til å satse på sunne aktiviteter, gir mulighet for at alle næringer i det berørte området vil ti doble omsetningen sin....så ja, jeg er kjempeimot OL overalt i Norge :D Selv om jeg er stor fan av vinteridrett : o

Anonym sa...

Åpenbart Tromsø ja, og til de som sa det ikke er anlegg der, joda de har et alpintanlegg med tre nedfarter og et nytt er under etablering. Det finnes flere hoppbakker, en ishall og mye mer. Tror Tromsø er betydelig større og utviklet enn skeptikerne ser ut til å tro.

Anonym sa...

Invest gjerne pengene på upgrade av hovedveien med støtte til de som ønsker Hybridbiller.

Legg inn en kommentar