Etter gårsdagens oppvisning av skiskytter-gutta, så stiller de naturlig nok opp i VG med kliss like dresser og smilet på plass. En uttalelse om at hele OL i Vancouver er en suksess hører også med på lasset.

Men gutta begynner jo nå å dra på årene. Eller, i hvert fall to av gutta. Hanevold er vel 40 år, og Bjørndalen 36. Nå vet jeg ikke særlig stort om inntjeningsmulighetene ved å være skiskytter-proff, men kan tenke meg at lønnsbetingelsene ligger rundt 500,000,- NOK årlig for de beste. For når de skal legge opp karrieren, hva skal de bedrive tiden sin med?

Ingen hemmelighet at de fleste ender opp hos Intersport, G-Sport og XXL, kanskje...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Som trener? De tjener nok mer enn du tror gjennom sponsoravtalene sine.

Anonym sa...

Skattbar inntekt for Bjørndalen: http://www.kjendis.no/skatt/sok/?op=Person&id=1513740&ar=2008&urlnavn=OLE+EINAR+BJ%d8RNDALEN&&ar=2008

Skattbar inntekt for Hanevold:
http://www.kjendis.no/skatt/person/HALVARD+HANEVOLD/1/426928/

Tror da klarer seg ganske bra.

Anonym sa...

Hanevold er siv.ing. Ikke noe problem med jobb for han ihvertfall.

Anonym sa...

Du tar veldig feil angående lønningene til de beste skiskytterene. Som alle andre løpere i skiforbundet får løperene samle opp alle sine inntekter (tjent i World cup, VM, OL etc) på en egen skiforbundkonto. Disse pengene får de ta ut etter endt karriere til en meget gunstig beskatning. Eksempelvis så tok Liv Grete Skjelbred ut ca. 4,5 mill. etter endt karriere. Samenlignet med for eksempel Ole Einar Bjørndalen som trolig tjener det doble på hver seier og har 80 flere seiere enn Liv Grete så har han trolig en konto i skiforbundet på anslagsvis 20- 30 mill kroner. I tillegg til dette så kommer alle han sine private sponsorer. Petter Nortug Jr. har en privat sponsor avtale verd 4. mill årlig og skisyting er en mye større idrett i mellomeuropa enn langrenn, og Bjørndalen er vel så populær både i Tyskland og Italis som han er i Norge. Tror iallefall han matcher Nortug på private sponsorer. Seier i World cup renn tror jeg fort de får mellom 300.000 og 500.000 for, avhengig hvor rennene blir arrangert. I tillegg så får de en større premieutbetaling for sammenlagt seiere og OL og VM medaljer. Med andre ord så tjener nok de beste (Bjørndalen) fort 5 mill i året som et minimum.
Når en så stor idrettsutøver avslutter karrieren er han svært atraktiv for det private marked. Se bare på Frode Grodås. Han ble ansatt som markedssjef for Bama etter han avsluttet sin karriere i Herta Berlin. Slike eksempel finner man hele veien. Eller så kan han holde foredrag om mestring etc. til det private næringsliv. For et foredrag betaler de store konsernene fort fra 100.000 for et 2- 3 timers foredrag. Ole Einar snakker flytende tysk og Italiens i tillegg til norsk så her er også mulighetene store.
Så jeg tror nok han går "pensjonist" tilværelsen sin trygt i møte.

Legg inn en kommentar