Altså, det er greit nok at det ikke blir disse høye strømmastene i Hardanger som det har vært pratet så mye om. Hardanger er et flott sted som skal nytes av masseturismen og de som er fastboende. At Erna Solberg uttaler at det heller bør satses på ledninger som er knyttet til det maritime er også naturligvis helt korrekt.

Men, lokalpolitikerne i Hardanger bør så absolutt ta seg en bolle - om ikke flere. De har sagt ja til at den nye Hardanger-broen (som for øvrig er sabla stygg) skal bygges - og disse mastene er MYE høyere enn det disse strømmastene ville vært.

Om du ser på hvilke nasjonale og lokale fordeler man ville fått med strømmaster kontra en nesten unødvendig bro, så innser man at hylekoret i Hardanger egentlig bare burde holdt kjeft.

Dobbeltmoralen er i hvert fall høy nok til at man skal sette spørsmålstegn ved lokalpolitikerne.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eg er frå hardanger å kunne ikkje våre meir enig! Den unødvendige brua vert mykje meir synnleg enn kraftmastene!

sammie sa...

Det som gjøres, er jo bare at de sier ja til en ny utredning; ingen beslutninger er endret. Og denne utredningen kan de, hvis de vil, se helt bort fra. Hele greia er bare et forsøk på å roe gemyttene en smule. Personlig tipper jeg at det blir master. Dette er soleklart det mest fornuftige alternativet.

Anonym sa...

Dem MEST foruftige er hverken master eller sjøkabel. De fornuftigste alternativ er å la plattformene i Nordsjøen få lov til å produsere strøm med gassturbinene sine for eget behov. Dernest åpne for å prod. strøm fra gassdreve anlegg langs fjære inne på Vestlandskysten, - med gasslev. fra nevnte installasjoner. Det meste av dette er ALLEREDE på plass, - mer kapasitet kan enkelt, og relativt billig bygges til. Disse vedtakene vil sikre fullverdig kapasitet og behov for strøm til ikke bare Bergen og Vestlandet, men totalt avskaffr behov for ´import´ av strøm fra indre deler av Vstlandet. Likeså vil leveranser til kontinentet ivaretas ved kabeloverføring til Danmark og Tyskland (nordsjøen er mye enklere og forholde seg til grunnet vanndypet som er, for den største del på ´grunt vann´, dvs. mindre enn 100 m , over lange (kabel)distanser på 60 meter! På denne måten sikres også behovet på Nordvestlandet, - som står for tur for lignnde naturødeleggelser i fjorarmene der (Geiranger området) med samme, tilnærming teknisk og politisk, som AP;SV+SP har hatt til startpunkt Sima!

Joda, skjønner det, - de vil ta litt jobb å overbevise SV-velgerne, - 5 prosenr av vlgermasseb, altså 5 av 100!

Legg inn en kommentar