NAV og Western Union - spørsmål

Spørsmål:

Er det noe grense på hvor mye du kan motta fra Western Union før skattemyndighetene får beskjed om det og at det eventuellt kan gå ut over NAV stønad?

Leste på Svenske forum at det i Sverige kanskje var grense på 50.000 SEK?

Tenkte å motta kanskje 10.000 NOK, går vel greit eller?

Svar:

Litt usikker på hvilken rapporteringsplikt Western Union og andre slike selskaper har, men for banker er de rapporteringspliktig ved transaksjoner som overstiger 10.000 NOK (i praksis 9.999 NOK) - beløp som overstiger denne verdien skal rapporteres inn til ligningsmyndigheter, enten de nå blir tatt ut av, eller satt inn på konto.

Det varierer litt når det gjelder praksis på disse feltene - såfremt kontoene (dersom det er snakk om overføring til / fra konto) tilhører samme juridiske entitet, så blir det gjerne ikke rapportert inn, samme for mange mindre overføringer til / fra firma (igjen, overføringer mellom konti) - dog, om det er snakk om kontanter enten inn eller ut, så er rapporteringsplikten straks strengere (dette for lettere å kunne fange opp illegale pengetransaksjoner).

Som sagt, jeg vet ikke om WU o.l. er underlagt samme type rapproteringsplikt (kunne ikke finne noe info om akkurat det i de dokumentene jeg fant), men jeg vil tro at det er sannsynlig, ettersom WU og tilsvarende tjenester blir sett på som muligheter for hvitvasking.
Tipset blir derfor å evt. dele opp summen i et par mindre beløp, ca. 5000 pr. gang, om det er mulig. Det vil gjøre det mindre sannsynlig at du får problemer.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar