I VG kan vi lese hvordan barnehagesektoren blir rammet av den offentlige streiken som kommer til å pågå i noen dager. Det er trist og synd for foreldre at de blir tvunget hjem med barnene, og VIPS så er det ikke bare den offentlige, men også den private sektoren som blir hardt rammet av denne streiken.

Det er ikke bare politiet som blir påvirket - også de som trenger hjelp fra mange politifolk på det tidspunktet. Og det er ikke bare barnehageansatte som blir påvirket - det er også de som sender barna sine til barnehagene hver dag.

Trist at det skal få såpass store ringvirkninger som det gjør nå.

5 kommentarer:

Kim Øystein sa...

Er du seriøs? Det er hardt å bli tvunget til å være sammen med egne barn? For at de som streiker skal få den lønna de burde hatt i årevis?

Anonym sa...

Nå har vel ikke assistenter i barnehager en lønn å rope hurra for, så jeg får håpe de får noe ut av dette. Hva styrere og pedagoger i de samme "hager" måtte ha av lønn, vet jeg ikke,- den er sikkert noe bedre, men neppe så høy, den heller. Og de tar tross alt vare på samfunnets fremtid... Så jeg støtter den streiken.

Anonym sa...

Er ikke litt av poenget med en streik at det skal svi litt.

Leif Arne sa...

Er det noe nytt at det vil gå utover en tredje part at noen streiker.. Voks opp!! Sånn har det vært i alle år. Streik er et virkemiddel som forteller samfunnet hvilken rolle noen har. De som klager er som regel de som ikke vet hva minstelønn er.

allwiine sa...

Hvordan kan du, som nyter godt av alt arbeiderbevegelsen har kjempet for, sitte der å si at streik er så forbanna irriterende. Fordi det går ut over andre enn dem som selv streiker?

Det er jo hele poenget med å streike kjære venn.
Det å ramme arbeidsgiver er hovedpoenget. Gjøre det så økonomisk vanskelig som mulig. Men det er også viktig at resten av samfunnet kjenner streikens konsekvenser. Rett og slett for å poengtere at jobben man gjør, er viktig, ikke bare for en selv, men for samfunnet.

Du ser som du selv sier, hvor viktig det er at barnehageansatte er villige til å gå på jobb hver dag. Og at vi har nok av dem. Hvis ikke rammer det både det offentlige og det private svært hardt. Nettopp derfor bør mennesker i stillinger som dette, få betalt der etter.

Mange kunne streiket i ukesvis, uten at det ville har noe særlige konsekvenser for oss "vanlige" folk. Men akkurat barnehager, og andre som sørger for at voksne har anledning til å gå i arbeid, selv med barn. Har en så viktig rolle i samfunnet, at det vil ramme svært mange, svært hardt.
Men mener du da at vi skal la dem sitte der, uten retten til å streike, uten retten til å kreve sin del av verdiene som lar seg skape nettopp fordi noen passer våre barn, så vi selv kan arbeide.

Uten barnehagearbeidere hadde vi ikke hatt særlig mange arbeidere i Norge. kanskje 60-70% av hva vi har idag. Da en i hver familie måtte ha vært hjemmeværende. Vi hadde ikke hatt nok folk i det offentlige, ikke i det private. Ikke i politiet, ikke i banker, ikke innen vedlikehold, ikke i politikken, og ikke minst, vi hadde ikke hatt nok folk i oljen.

Norge ville altså vært et jævlig annerledes sted!

Det er vår plikt å støtte arbeidere som krever en større del av verdiene de skaper. Det er dems fortjeneste, dems rett, og det eneste rettferdige.

Legg inn en kommentar