Beste kredittkort

Beste kredittkort

Hva er det beste kredittkortet?


Svaret er ikke like synonymt som enkelte nettsteder (som lever av å selge kredittkort..) skal ha det til. Du bør ha en litt mer objektiv synsvinkel på valg av kredittkort, for dersom du velger fra disse subjektive nettstedene vil du bare ende opp med det kortet fra den banken som betaler siden mest.

For det er jo slik det fungerer - disse nettsidene som finnes rundt omkring på internett vil jo rett og slett bare leve av provisjonen de får fra bankene.

Les også: Sammenlign kredittkort

Så ... hvordan skal du da ellers finne det beste kredittkortet?

Jo, sannheten er den at du er nødt til å vite litt om hva du skal se etter. Om du bare ser at det ene kredittkortet har 5-6 % mindre effektv rente, så er det enkelte sjeler som bare tenker "jaja, da blir det billigere for meg å kjøpe ting på internett, så da velger jeg det.".

Sånt er så feil som man faktisk kan få det.

Du skal velge det kredittkortet som gir deg mest fordeler og som du tjener mest penger på. Ta denne smørbrødlisten som en god mal når du skal velge det beste kredittkortet for ditt bruk:

1. Gir kredittkortet deg cashback?


Altså; kan du tjene penger på å bruke det? Mange butikker har gått i samarbeid med banker for å gi fordeler til kunder som velger deres kredittkort. Med andre ord; om du kjøper veldig mye bensin, så bør du gå for et såkalt Bensinkort som vil gi deg drivstoffrabatt. Om du kjøper veldig mye klær, så skaffer du et kredittkort med cashback på klær. Og sånn går det...

Skaff deg alltid et kredittkort du kan tjene penger på - ikke bare et du kan bruke som en kilde til billig lån.


2. Hvor lenge varer den gebyrfrie perioden?

Alle kredittkort har, eller bør i hvert fall ha, en gebyrfri periode. Om du bruker kortet den 1. januar 2013 og betaler regningen 1. mars 2013 uten å betale gebyrer eller avgifter til banken, så har altså kortet ditt en gebyrfri periode på 2 måneder. Jeg vet om flere norske kredittkort som har denne løsningen, så her er det bare å velge og vrake.

Bank Norwegian har gode kår vet jeg.

3. Kommer kredittkortet fra en høyt respektert bank?


Om du tar opp masse kort fra en bank som ikke har noe godt rykte, så bør du enten lese gjennom kredittkortavtalen SVÆRT nøye (noe som anbefales uansett) eller så ender du opp med å lide under noen betingelser som du helt sikkert ikke har tenkt på.

Helt til slutt vil jeg bare si at det er utrolig mange nettsteder på norsk man ikke kan stole på som følge av at de sliter med å oppgi ordentlig informasjon rundt hva som er det beste kredittkortet. En nettside jeg dog vet har en forfatter med vett i skallen (nei, er ikke meg) er denne - som ikke lider under at de skal selge så mange kredittkort og forbrukslån som overhodet mulig.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar