Hvis du går inn i en rolle som den som fører bruden opp kirkegulvet (noe som tradisjonelt er oppgaven til brudens far) kan du også se på tips til talen som står til brudens far.

Mine tips er:


1. Bruk gjerne litt humor med varm. Fortell gjerne gode historier som er morsomme med ikke pinlige. Fortell historier som illustrerer og sier noe om personligheten.
2. Trekk fram gode minner - men se framover også. Husk at dette er starten på et nytt kapittel mer enn det er slutten på det forrige.
3. Bruk gjerne sitater og ordtak fra andre som kan gi noen visdomsord til ekteparet.
4. Avslutt lykkehilsninger og med en skål for brudeparet.

Når det gjelder penger så blir det mer og mer vanlig at større beløp gis på en konto. Spør brudeparet om de har opprettet en gavekonto. Hvis ikke kan du oppfordre de til å oppette en gave-konto som det informeres om til gjester som ønsker å gi en pengegave. Ikke uvanlig at kontonummer for pengegaver står blant praktisk informasjon eller andre ting som distribueres til gjestene.

Skal det gis en pengegave er det fint å skrive en liten lapp som legges sammen med kortet der det står f.eks. "kr 10 000 er satt inn på brudeparets kontonummer". Pengene legger du inn med forfall på fredagen før bryllupet (hvis det er på en lørdag) evt. mandagen etter.

Når du har skrevet talen - vel, det kommer jo fullstendig an på familien. Om du har en konservativ familie, eller en familie med høy takhøyde så bør talen tilpasses deretter. Nå er det dessuten to familier du må ta hensyn til.

Ting annerledes ut på papiret enn når du sier det høyt. Jeg ville valgt et par stykker som kjenner søsteren din godt (og kanskje mannen hennes?) - der du fremfører talen høyt, for deretter å luke ut småting og unngå mindre flauser.


Ønsker du mer informasjon, så kan du finne det på https://www.kjaptforklart.no/. Dette er en nettside hvor du kan få nyttige tips om alt mulig rart.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar