Telenor og TV-signaler: erfaringer

Først: Jeg er fullt klar over at det Telenor tilbyr er CanalDigital-pakker. Det er ikke det dette handler om. Jeg har idag fiber fra Telenor og TVsignaler fra RiksTV. Men er ikke helt fornøyd med løsningene RiksTV har.

 Derfor funderer jeg på å bytte fra RiksTV til Telenor sin pakkeløsning fra CanalDigital. Er det noen her som benytter seg av den løsninga og kan fortelle litt om fordeler og ulemper? Det er ikke stort annet enn positivt å høre fra "kunderådgiverne" hos Telenor - derfor må jeg spørre brukerne. 

Svar:

 Det er faktisk mulig å høre om de svake sidene ved T-We-løsningen også, det kommer bare an på hvem man treffer på tråden der inne :wink: Totalt så er det en god løsning, dog det reageres på at grunnpakken i en del tilfeller er for stor (35+15 kanaler), og ellers noe ustabilitet rundt funksjonene start forfra, ukesarkiv og tv-arkiv.

Appen som er i dag er heller ikke verdens mest stabile, men det kommer ny løsning på den fronten etterhvert. Telenor har hatt noen problemer rundt utsending av utstyr og innimellom feilslag fra CDK til Telenor sitt system, men dette er bare en brøkdel av totalmengden. Ser også at enkelte kunder rapporterer om "ingen rettigheter" - men dette fikser de ganske lett ved Telenors fibertekniske avdeling.

 Telenor har fine priser på dekodere nå ut året, det må vel telles som positivt? Ellers så har de ikke samme "pakkeløsning" som CDK, men Telenor skal jo heller ikke konkurrere med sitt datterselskap, det er sikkert årsaken til prisforskjellene. Telenor er jo kjent for å være dyrere enn de fleste, men hvis man ser på hvilke tilleggstjenester man får med så er det også mer enn de fleste tilbyr. Som TommyWelle nevner så er dekoderne top noch, stabile og gode, lite feilslag der. På T-We-Boxen kan du ta opp på 3 kanaler samtidig som du ser på en 4.kanal, du kan samtidig strømme en kanal til T-We See-appen, du kan også strømme et opptak til en T-We Box Mini samtidig om du vil.

 T-We-Boxen har 8 tunere totalt mens T-We Box Mini har bare 1 tuner. Mini kan du forøvrig også ta opp med, hvis du kobler til en minnepenn eller en ekstern harddisk. Du skal også kunne administrere og se opptak gjort på T-We-Boxen. Det er mulig å koble en Mini-box til en T-We-Box med WiFi-bridge, men dette anbefaler ikke Telenor grunnet at det er for mange faktorer som spiller inn på kvaliteten når signalene skal sendes trådløst. De har forøvrig ålreite priser på kablingstjenester også om dagen - bedre enn en WiFi-bridge

 Og med grunnpakken så får du T-We Plus inkludert, du får et Tidal Basic-abonnement inkludert i tillegg til at prisene på Tidal-abonnement er minimum 50,- billigere i måneden via T-We-abonnementet enn fra Tidal selv(jo større Tidal-abonnement, jo større prisforskjell). Jeg har nevnt det ustabile jeg kommer på i farten - det er sikkert noe mer, men løsningen totalt sett er såpass stabil at det er lite feil ved den - enkelt og greit!

 Og det viktigste: løsningen må passe deg og ditt behov - hvis ikke så blir den automatisk "dårlig"! Må si meg enig i det - vi har også CD i sameiet her, og har lite problemer, for å si det sånn. Du må/bør ha eget utstyr for trådløst og slikt, men modemet slipper alt igjennom (null ruting), så det er null problem å sette opp en ruter på innsiden og få den til å gjøre som du vil.

 TV-biten er som regel uproblematisk - jeg har selv den "dårligste" dekoderen, og den fungerer helt fint for min del (ser ikke så altfor mye på TV) - for 500-1000 ekstra får du nyeste versjon med HD-opptaksmuligheter mm. De 15 gratis-kanalene du kan velge (og bytte om du finner noe som passer bedre senere) er også gull verdt. Som ankepunkt kontra RiksTV kan man jo si at CD ikke tilbyr flere enheter koblet til slik RiksTV gjør - i såfall må du ha mer utstyr, og det fungerer kun i hjemmet (ikke på hytta e.l.)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar