Jeg har forstått at iPaden skal være en stor iPod touch. Det skal være enklere å lese med større skrift som aviser, bøker og lignende. Men upraktisk er det, iPod touch kunne man ta med seg overalt i lomma, skal man drasse med seg iPaden overalt? og hvordan da i tilfelle?

Har også forstått at den er nærmest umulig å skrive med, med det klumsete touch-tastaturet.

Jeg gleder meg til latterkrampen jeg får om legenden til høyre her lanserer en ryggsekk designet til iPaden. (noe som er veldig sannsynlig)

Mvh Loewenstern.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hvor har du fått fra at tastaturet er klumsete og umulig å skrive med? Du må gjerne kritisere iPad, men at den skulle være upraktisk faller vel på sin egen urimelighet... Det er en grunn til at Apple sin aksjekurs steg selv gjennom finanskrisen, og det er absolutt ikke fordi de lager upraktiske gadgets.

Anonym sa...

Og hvor er ikke Ipad upraktisk? Det ER jo bare en forvokst Ipod. Den er stor, så det er ikke bare å putte den i lomma. Man må ha med en bæreveske hvis den skal transporteres noe sted, med mindre du vil risikere riper i skjermen. Kan ikke helt se hva den skal kunne brukes til som man allerede ikke kan bruke en laptop/Iphone/Ipod. Greit den har større skjerm og sikkert bedre å bruke til å se på film på reise. Sikkert bedre å lese aviser på den også, men det er vel så og si alt. Og alt dette kan jeg fint få til på min laptop, også har jeg spart de 3000 kronene.

Anonym sa...

Det er nok en veldig fin sak viss du har en del tusen til overs. Tror bare ergelsene blir store når man finner ut av enkelte "idiotiske" mangler. Som helt sikkert er bevisste mangler, slik at de kan lage en bedre oppfølger.

Bare les her:

* Øvrige maskinvarebegrensninger: Ikke 16:9, hdmi, usb-porter, minnekortplass, webkamera, svært begrenset lagringsplass
* Du kan ikke bruke iPads lagringsplass slik du selv vil, til å lagre de filene du ønsker.
* Mange videoformater støttes ikke, blant annet nedlastede filmer og web-tv kan være problematisk.
* Noen kjente og kjære programmer og spill må du klare deg uten (men mange alternativer finnes eller kommer)
* Begrenset funksjonalitet på lokalnettet, eksempelvis i forhold til fillagring, DLNA-avspilling av mediefiler, etc.
* Ingen tilkobling av skriver, skanner, eksterndisk, mobiltelefon, iPod, eller andre usb-enheter. (Det er riktignok mulig å koble til et kamera via en spesialkabel).
* Piratkopiering av programvare umulig
* Nettleser mangler Flash-støtte
* Den største svakheten sammenlignet med en pc er at kun Apples egne programmer får multitaske. Det gjør for eksempel at så lenge du bruker et nettradioprogram eller et musikkprogram som Spotify, kan ikke iPad-en benyttes til noe annet. Å ha en chatteklient i bakgrunnen, som Live Messenger, er heller ikke mulig.


Mange god grunner til å la vær spør du meg. Evt. VENTE til en bedre og dyrere oppfølger kommer... Hilsen Jan.

Håkon Sparre sa...

Man bør heller satse på Apple Wheel. Den har en bombesikker tastaturlløsning:
http://www.lysrom.no/snarvei-til-mitt-hode/70-apple-wheel-gar-rundt-og-rundt.html

Anonym sa...

litt morosomt at folk sier: ipad har ikke ditt og ikke datt. samme som ps3 har ikke medfølgende tastatur. ipad er ikke pc, eller... mac er heller ikke pc. apple er ikke en kopi av en annen vare du er vant til. apple er apple. også morosomt at man er så engasjert at man skriver en artikkel kun for å si at om du skal ha denne med sundt deg trenger du en bæreveske eller noe å ha den i, akkurat som du allerede gjør med din mini-pc. vet ikke om den er bra eller ikke, men men,...

Turimalla sa...

Lurer du på hvordan IPADen ser ut INNVENDIG? Sjekk her: http://www.ifixit.com/Teardown/iPad-Teardown/2183/1

Anonym sa...

Poenget er vel at iPad ikke har no spess funksjoner og bare hjernevaska mainstream mennesker kjøper sånn dritt... Fordi de er apple frelst. Står i køer f.eks for å kjøpe iPad når den kan FORHÅNDSBESTILLES på nett.

Kato

Anonym sa...

"apple er ikke en kopi av en annen vare du er vant til."

Nei det er bare en svært låst mini-pc som har mye mindre funksjonalitet enn andre mini-pc. Det eneste positive man kan si om ipad er at den har en litt større skjerm, selv om det selvsagt og betyr at den tar større plass. Det er overraskende mange apple-sauer her.

Legg inn en kommentar