Støydemping er livsfarlig!


Det er det som er det nye nå, støydempende hodetelefoner. Det er mulig det er behagelig å høre ikke noe annet enn din egen musikk, fange deg inn i en musikkboble. Men hører man bilen bak seg når man går over veien?

Nei, det jeg sier er at høresansen er viktig i hverdagslivet. Det er lov å høre på musikk, men man kan alltids få seg de gamle, små ikke-støydempende høretelefonene.

Mvh Loewenstern.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Døve har da greid seg i trafikken i mange herrens år så skjønner ikke helt hvorfor dette skal bli værre. Har man synet med seg så er ikke dette noe problem.

Anonym sa...

Er jo mest brukt av flypassasjerer, saa tviler paa at dette kommer til aa bli noe problem

Anonym sa...

...Så du mener han sægger'n som dasser nedover gata med speedmetal på volum 11 på de dårlige pluggene faktisk har fullt koll på trafikkbildet...? Bedre å pålegge folk dette her, så slipper jeg å høre på all den (unnskyld utrykket) dritten folk på død og liv skal pumpe ut gjennom de femti kroners pluggene sine...

Anonym sa...

Bilen som kommer vil jo faktisk bli ganske så hørbar med disse. I langt høyere grad enn med vanlige hodetelefoner med høy musikk på. Disse demper ikke all lyd rundt, de demper støyen. Folk som snakker kommer tydelig frem. Og så er jo disse mest i bruk ombord på fly, og der er det svært få biler.

Anonym sa...

Det er neppe helt riktig som sies i artikkelen at all støy blir borte. Har selv versjon 1 som og er meget bra. Med disse blir ukorrelert støy (som sus) nærmest borte. Stemmer fra andre er korrelert energi og blir ikke høyere men blir lettere å plukke opp fordi det maskeres mindre. Min erfaring er at vanlige hodetelefoner er farligere fordi de maskerer all annen lyd med støy/musikk.

Jeg bruker ikke hodetelefonene når jeg selv kjører, men jeg tror ikke det er grusomt forstyrrende å bruke dem i trafikken (selv om de ikke er beregnet for det). Piloter har og brukt slikt i alle år.

Legg inn en kommentar