Fakta på bordet; Filippinene er et land med den høyeste draps- og voldsraten i hele verden, og alt sentreres rundt hovedstaden Manila der mange hundre mennesker blir drept årlig - og flere voldtatt.

Spørsmålet er jo selvsagt hvilke faktorer som spiller inn på et slikt mønster? Hvorfor blir Manila en by med masse drap og elendighet?

Det er vel strengt tatt to faktorer som spiller inn;

1. Fattigdom.
2. Religion og livssyn.

For jeg er i den tro av at dersom disse filippinerne hadde vokst opp i Norge under gode forhold, så ville de ikke gjort masse drap og elendighet. Selvsagt finnes det onde folk også her hjemme i Norge, men de blir i hvert fall ikke onde på grunn av problemer knyttet til det samfunnet de lever i.

25 kommentarer:

Anonym sa...

har fillipinene høyest drapsrate i hele verden? Tviler jeg på.

Anonym sa...

Filippinene er ikke en gang blandt de 60 landene hvor det begås lst drap pr innbygger

http://www.nationmaster.com/graph/cri_mur_percap-crime-murders-per-capita

så du bør gjøre hjemmeleksa de før du utbasunerer noe du ikke har greie på

Religion? Så du mener også at katolikker er de værste man kan komme ut for...

Gjesp.

Anonym sa...

Dette er jo et æresdrap såklart. Asiatere liker ikke at Europeere tar damene deres. Sånn er virkeligheten.

Anonym sa...

Dette er sikkert ikke noe æresdrap. Det er veldig få drap på utlendinger som oppfører seg normalt på Filipp. Ee ikke usansynlig det ligger noe bak her dette hørest ikke ut som en tilfelldig hendelse.

Anonym sa...

En ting er ihvertfall sikkert at Filippinene er det landet i verden hvor flest Nordmenn er blitt utsatt for drap.

Anonym sa...

Det høres ut som om du har store kunnskaper om Filipinene generelt. Eller er det inntryket du hadde og at dette er en fin anledning for deg å konkludere at der er faktisk sånn som du tenker det er i realiteten.

Les mellom linjene på det som står i vg og da vil du skjønne at dette faktisk kan være oppgjør mellom kvinnen og drapsmannen.

Generelt så gjelder Kardemomeloven på Filipinene i høyeste grad. Naboene kommer i overens med hverandre og at det er gjensidig respekt.

Et land som Filipinenen med mye fattigdom og elendighet som fordeler seg blant nesten 100 millioner mennesker som bor på mange forskjellige øyer, er det ikke rart at ratet på kriminiliteten høres ganske mye. Det kan ikke sammenligne med Norge. Med bare nesten 5 millioner mennesker, er det faktisk stor andel kriminalitet her prosentmessig i forhold til antall mennesker.

Jeg tror du burde sjekke forholdet rundt tema før du uttryker for noe du har lite peiling på.

Anonym sa...

@ Anonym: "Dette er jo et æresdrap såklart. Asiatere liker ikke at Europeere tar damene deres. Sånn er virkeligheten".

Gjesp . . . gjesp . . . . . gjesp . . . . . . Z . . z . . z

Anonym sa...

Hvor på filippinene skal denne drap har skjedd ?

Anonym sa...

Jeg må bare si en ting og dette er kun et sjalusi greie, antagelig vis.
man spaner ikke utenfor et hus uten grunn på Filippinene!!!
Jeg er så ofte i Cebu, og man skal ikke terge på seg Filippinere unødvendig, og jeg som bor her nede meste parten av året ser nesten ikke noe til krimininalitet.
Vi som er utlendinger er veldig velkommen, og det er et vakkert land. jeg går ut alene mange ganger jeg ,ingen fare.
Det er vakter over alt, og tenk om De hadde vært her i landet, og voktet butikker og kjøpesentere, restauranter, så hadde krimmen her hjemme blitt betraktelig SAFE!!

Filippinere er ett riktig fint folkeslag vi burde se opp til. De lever enkelt liv, som vi burde ta lærdom av.
Hilsen en som er elsket av sin filippinske kone!

Anonym sa...

Det er helt uaktuelt at dette drapet har blitt begått av at; en fra vesten "tar damene" til filippinske menn.
Respekt og generøsitet er ting som står sentralt hos filippinere, og som er ord og handlinger som er helt glemt i Norge.

Kriminalitet er det på Filippinene slik som alle andre steder i verden, også i Norge.
Filippinene kommer på 54. plass iflg. denne listen:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_intentional_homicide_rate

Grunnen til fokuset på dette drapet er kun ene og alene at det er en norsk statsborger, og skandale-jounalistikk (Se&Hør) selger.

Anonym sa...

Jeg har selv vært på Filipinene,i Manilla og Mindanao,Manilla ligger på samme nivå som Brasil,hvor jeg også har vært,vold kriminalitet,fattigdom herjer enormt.Søppel bergene i Manilla er inntekt og mat for overlevelse.Drap og voldtekter i disse landene overrasker ikke meg.Og sammenligne Norge her går ikke.Norge er rene engle nasjonen sammenlignet med Mexoco,Brasil,Filipinene osv.

Anonym sa...

Hva med denne teorien: Norsk mann kjøper hus på Filippinene ( etter deres standard, kanskje et riktig flott hus )i sin kones navn. Kona blir drept. Hennes familie arver huset
( Morderen er kanskje leid inn av hennes/ slekt/ familie? )

Anonym sa...

Her er det mange teorier. Men en teori er sikkert, her dreier det seg ikke om et tilfeldig mord, men om et plantlagt mord. Fem barn hadde denne damen, jeg håper de har en far eller er alle voksne.

Anonym sa...

Hei.
Etter å ha lest innlegget ditt, så skjønner jeg
du ikke har peiling på hva som skjer og hva som er realiteten på Filippinene.
Dine fakta må du ha fått gjennom drømmene dine.
Har vært en del på Filippinene, og føler meg tryggere der enn jeg skulle ha gjort hvis jeg gikk ut i feks. oslo.
ps. du burde undersøke mere fakta før du skriver det ned, på noe du ikke har rede på i det hele tatt.

Roar Sørensen sa...

Ingen navn på offeret eller offerets familie. Ingen navn på byen eller stedet. Ingen bekreftelse fra ambassaden. Ingen av de filippinske politifolkenes navn er søkbare på nettet. Ikke et ord om drapet i filippinske medier (jeg bor på Filippinene).

Inntil det kommer offisielle bekreftelser velger jeg å tro at dette ikke har skjedd.

(Jeg håper jeg har rett, men ser selvfølgelig ikke bort fra at dette drapet muligens har funnet sted. Det er likevel mye som skurrer her.)

Roar Sørensen sa...

Ja, ja, så det var i Isabel dette skjedde ja. Vel, vel.

Så hadde jeg dessverre feil.

Roar Sørensen sa...

Men det er utrolig mye rart med denne historien...

Purken sier, ifølge Dagbladet, at de ikke kan ta fingeravtrykk av kniven fordi andre også har tatt på den! Makan ... Og kniven ligger der slengt på skrivebordet, den er ikke engang puttet i en plastpose for å bli sendt til Manila for tekniske undersøkelser. Dette er altså drapsvåpenet!

Og morderen kommer løpende mot dem bakfra, stikker kniven i kvinnens rygg, og stikker av, og så sier vitnene at de trodde kvinnen fikk hjerteattakk...

- Hun falt om klokka 2045 julaften. Først trodde man det handlet om et hjerteattakk, men så oppdaget søsteren til drapsofferet kniven, opplyser Bacayo.

Hva i alle dager?

Og ennå ingen navn ...

Vel, vel, vi får se.

Anonym sa...

Driver et firma som har forbindelser på Filippinene , har et betydelig nettverk og kjenner mange som ikke vi Normenn kan forestille oss hvordan lever.De har ingen sosial kontor og de aller fleste har heller ingen trygd. Uansett hva som er årsaken er dette noe som ikke landet trenger og som kan skade turist industrien da ikke en kan føle seg trygg.

Anonym sa...

Sitter i Cebu akkurat nå, ikke ett ord på nyhetene... Kan legge til at jeg føler meg MYE tryggere her enn hjemme i Oslo på kveld / nattestid.

Anonym sa...

Ja det er dette jeg frykter... min kone(philippinsk) som har bod 14 år i strekk i Norge (født en sønn som er 6år,Norsk)ble kastet ut av Norge,5 år innreiseforbud.Hun måtte ta sønnen med da jeg har en hjertefeil og syk.Jeg er stadig redd at det skal skje noe med dem,spesielt min sønn. Det går rykter i omeråde at noen vil kidnappe han.... må si det er ikke gøy å få høre det.

Hilsen bekymret far.

Anonym sa...

Heia Norge og UDI :-(

Anonym sa...

Ja UDI er en ettat som har mange liv på samvittigheten det hadde vært mye de skulle stått til ansvar for. Dette drapet er sikket noe uoppgjort og i Filippinene tar lett folk saker i egne hender det skulle vært gjort mere i Norge også.

Anonym sa...

Oppfører du deg som et anstendig menneske på Filippinene eller i andre land i sørøst Asia, så er du veldig velkommen og har ingenting å frykte.

Filippinerne er et svært hyggelig folkeslag og de har noen aldeles nydelige, trofaste og skjønne kvinner - som holder i hevd gode verdier som forlengst har gått i glemmeboken her på denne siden av kloden. Hadde kvinnene her hjemme vært like varme og trofaste så ville samfunnet ha sett helt annerledes ut enn det gjør i dag. Skilmisser og barn som lever et nomadeliv med å pendle mellom mor og far ville ha vært fremmedord.

Har selv vært der nede en gang, langt inne i 'bushen', og ble tatt imot som en velkommen gjest overalt hvor jeg kom. Maken til gjestfrihet og vennligsinnede mennesker kan man lete lenge etter.

Men som i de fleste fjerne strøk har også filippinerne hett blod når det kommer til stykket. Har du litt vett i hodet så skulle det ikke være noe problem å ikke trå noen på føttene dernede, og ellers kan du gjøre som du vil og leve et godt liv der. Det finnes ingen god grunn til å krenke folk, og hvis du oppfører deg som et anstendig menneske så kan du leve herrens glade dager på Filippinene. Det er min erfaring.

Anonym sa...

...jo, og så var det en ting til - og det er en vesentlig detalj:

Når det gjelder Filippinene og Thailand så finnes det ikke fnugg av religiøs fanatisme.

Filippinerne lever stille og rolig med sin katolisisme, og thailenderne er et fredelig folkeslag med sin bhuddisme. De er stort sett snille og greie, akkurat som oss.

Kan man bedre ha det? De er snille og vennligsinnede.

Men dra til land der de dyrker sin Allah og denne pedofile Mohammed, så vil du oppleve djevelskap og dritt. Dette er mennesker som er roten til mye ondt.

Du møter dem allerede ved innsjekkingen på Gardermoen: der trenger du en halv time bare for å bevise at du ikke er en av disse muslimske terrorister, før du slipper inn på flyplassen. Snakk om ufyselig folkeslag!

Anonym sa...

Kanskje hu var arrogant...

Legg inn en kommentar