Kina er fantastiske politisk


Ikke noe land er så gode som Kina når det kommer til ansvarlig utenrikspolitikk. Det vil jeg faktisk hevde, til tross av at det har vært enkelte kontroverser de siste årene.

Et godt tiltak er i hvert fall det å holde seg nøytral i Korea-konflikten og sikre at den ikke utvikler seg til det verre. Ansvarlig politikk er egentlig nøkkelen til et godt verdenssamfunn, og når en stormakt som Kina går i front, så er det egentlig bare å hylle dem.

Har selv vært i Kina og sett hvor bra det landet der fungerer. Tror nok veldig mange nordmenn har et litt vridd bilde på egentlig hvor godt et slikt samfunn er i praksis.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Mange effektive henrettelser, effektiv knebling av minoriteter, effektiv valutastyring og generelt effektiv sentralledelse. Joda, mange nordmenn har vært fascinert av Kina, helt siden Maos dager - særlig da.

Anonym sa...

"Har selv vært i Kina og sett hvor bra det landet der fungerer. Tror nok veldig mange nordmenn har et litt vridd bilde på egentlig hvor godt et slikt samfunn er i praksis."

Da ser du bare det du vil se, din lille kommunist!

Anonym sa...

Fælt å negative folk er her da, er det mye bedre av usa som tvinger frem en slik konflikt for deretter presser andre land til å ta sin side av saken?

Første kommentator her kan prøve å styre ett fattig land med en milliard mennesker under utvikling, og lykke til.

Petter H sa...

Jepp,

Angripe sammarbeidspartnere og private selskaper over internett er jammen glimrende politikk.

Å ødelegge miljøsamtaler også god politikk.

Enparti løsning med fengsling av politiske motstandere. Også glimrende politikk.

Invasjonen og/eller miltiære operasjoner mot naboer som tibet, india, korea, taiwan og vietnam, ja det er glmirende politikk (alle disse er etter andre verdenskrig)

Drepe sine egene studenter for å ville ha frihet, ja glimrende politikk.

The great firewall of china, gjammen meg bra politikk. (http://www.baidu.com/s?wd=tiananmen+square) GLIMRENDE POLITIKK!

1 barn per par politikk er også glimrende(og ja jeg er klar over at vi har en enorm befolkningsvekst). Lurer på hva som skjer med kina når halve befolkningen er pensjonister...

Kina er absolutt ikke noe forbilde, men de er også langt fra versting i klassen som deres allierte Nord-Korea.

Kinas pengepolitikk er glimrende. Deres hele økonomi er avhengig av USA og amerikanske dollar. Dette gjelder de fleste land, men kina i mye større grad enn andre rike land.

Mitt største problem med kina er at de tydligvis ikke tør å endre seg nok. Alle land av noen størrelse har ondskap i sin historien, men frem til du tør å innrømme dem vil du begå de samme feilene på ny. Nazismen overdøver alt kina har gjordt siste 100 årene, men tyskland i dag er et mye mer moderne samfunn. Dette er blant annet fordi de har innrømmet feilen, og dermed også lært av den.

Ville noen her vært overrasket dersom det kom en nyhet om at et studentopprør i kina var knust med makt, eller om en politisk motstander ble henrettet? Nei.

Kina er ipso facto ikke et glimrende forbilde, og absolutt ikke "fantastisk politisk". De er store og mektige dette er jeg enig i. Politisk er de minst 100 år bak Norge.

Anonym sa...

Petter H:

Å styre et land med 1,3 milliarder kontra 4,8 mill er noe helt forskjellig. Lettere sagt enn gjort...

Petter H sa...

Det er da virkelig ingen forskjell på hva som er rett og galt uansett befolkning eller størrelse. Det er galt å undertrykke sin egen befolkning, det er rett å gi dem en stemme.

Kina har enorme utfordringer, det er jeg enig i, å hevde at på grunn av disse utfordringene skal man se igjennom fingrene når de myrder, undertrykker og angriper sine egne og sine naboer, nei det er idioti.

Anonym sa...

Bare for å ha nevnt det, så har også Norge i praksis et ettparti-system.
Man kan velge mellom 14 varianter av arbeiderpartiet.
Og når det gjelder å plukke ut de som faktisk skal sitte og styre, så overlates selvsagt ikke det til gud-og-hvermansen.
De utvelges av komitéer opprettet av partiene.
Så er de på den sikre siden, og iallefall ikke folket skal få nubb til å kløne rundt med sine tolvtomlede syltelabber og kleive det til.
Det er viktig, for de som skal velges er allerede plukket ut lang tid i forveien (husker du hun med krusehåret, Osmundsen eller hva hun het. Bestillingsverk så kart, men ble tatt på ferskenen. Hun fikk pass på null komma svisj), og resten er en blanding av rutine og nytilpasset spesial-bøff.
Når ett parti på sperregrensen og ett såvidt over begge sitter i regjering, har man en ganske god indikator på at det iallefall ikke er folkets vilje man forvalter (ikke skal min Oslo-stemme telle like mye som der de stemmer rødveis heller).
Nei, det er lenge siden 'demokrati' har vært aktuelt. Og de har brukt tiden godt, for nå har de sørget for at all kritisk journalistikk er blitt brøytet av banen, og siden det heller ikke eksisterer noen reell opposisjon, så er valg i Norge mest en formalitet uten funksjon.
Litt som kongehuset.
-Til pynt, festlige anledninger og fargebilder i den kulørte presse.
Foppal øverst, så kommer kjendiseriet på vaklende høyhæler, sminke- og slanketips, matoppskrifter, noen som har en katt med fem bein, og noen vakre bilder fra fjerne strøk hvor du kan dra på ferie, så kommer det som teller: tegneseriene. Økonomi til slutt, -det er så kjedelig allikevel at da har de fleste fått dosen sin og kan lene seg tilbake i sitt velfortjente koma med en søt aroma.
Norge-noreg rundt på to minutter.
Så enkelt. Så praktisk.

Hilsen Ugle Rimosen
Den ekte.

Anonym sa...

det å forandre kina fra kommuniststyre til fritt demokrati er ikke gjort
i en håndvending.De som ikke forstår det kan se tilbake på Sovjet,og
hva som skjedde med dem.Det ville blitt rent galemattias og den sikre
ruin for landet.Det som for øyeblikket fungerer best er kommunistisk
styre med markedsorientert økonomi.En helt annen sak er hvordan
kina presser seg på alla andre og fremhever en "vi skal ha" mentalitet.
Du som har vært i Kina,burde ta deg en tur i andre land i Asia,og finne ut hva de mener om Kina.Da vil du ikke høre mange godord.Tenk!

Legg inn en kommentar