Klappjakt på dyr... skadelig


All medfølelse til de pårørende i denne saken der den 35-år gamle Hendri ble spist opp av en krokodille på kajakktur, men det er alltid slik at mennesket blir satt i offer-rollen ved slike hendelser.

Er det riktig at krokodillen skal klandres?

Nå er ikke VGs vinkling på saken den at man skal skyte og drepe krokodillen, men i de aller fleste medier rundt om i verden er det slik at man nå skal gå til angrep på krokodillen KUN FORDI DEN FØLGER SINE INSTINKTER.

Oppstyret i Sharm El Sheik angående disse haiene er bare et eksempel på hvor latterlig det kan bli. 300,000 haier blir drept hvert år - og flere av disse ender opp som "daukjøtt" etter at kineserne har tatt haifinnen sin og puttet den i "eksklusive" supper. Det er ikke haiene man skal gå etter, men de fulle russerne som drikker vodka før de kaster seg ut i havet med livsfarlige haier.

Støtt dyrene - ikke alltid mennesket!

5 kommentarer:

Bendik Bernås sa...

De tar jo livene til dyrene fordi de ikke kan være sikre på om akkurat det eksemplaret er spesielt aggresivt eller om det va en engangshendelse. Man tar heller livet av rovdyr enn å risikere at de skader eller tar livet av flere mennesker.

Anonym sa...

Og i samme slengen vil jeg påpeke alle som vil drepe ulv og bjørn i norge med det ene tunge argumentet etter det andre. Stort sett saue bønder som er de stakkars offrene her og jegerene lar seg ikke be to ganger når det er noe macho killings på gang. Store og tøffe jegere (nesten som Conan bare mye mindre og med kraftigere gevær). Hvor ble det av gjeterene som passet på flokken den gang man levde i full viten om at det fantes rovdyr der ute?

Oh my God... ulv er bare så 2009 liksom

Anonym sa...

300.000 haier blir drept hvert år???

Prøv mellom 70.000.000 - 100.000.000 hai!
Det er 3(!) haier pr sekund - hver dag - hele dagen!!

De siste 3 tiår har vi mennesker sørget for at verdens haibestander har sunket med +- 70 %.

Anonym sa...

Mennesker er ubrukelige skapninger.helt tragisk.gjennomsyret av sin egen egosisme.

Anonym sa...

Ja,leker man med døden,så må man regne med at man blir innhentet av den en dag!!

Legg inn en kommentar