Wikileaks for tapere..


Er vel sånn cirka de samme folkene som søker opp dokumenter i Wikileaks som man finner helt oppslukt i skattelistene på søk etter kjente personer dagen de dukker opp. Greit nok at det kan være småspennende med litt ekstra nysgjerrighet, men de fleste har vel strengt tatt ikke noe å gjøre med om Iran får våpen fra Nord-Korea eller ikke.

Skal være unødvendig å skrive at han Wikileaks-gründeren er ettersøkt for voldtekt, noe som ikke er i nærheten av å overraske meg. Håper han blir tatt og dømt, for det er ikke til noens - og da heller ikke offentlighetens - ønske at sånn informasjon blir spredd rundt på internett.

La oss bare boikotte hele greiene og få slutt på det her "slandrehank"-drittet som han fyren holder på med..

28 kommentarer:

Anonym sa...

Samfunnsengasjement er ikke noe en og enhver burde bedrive?

Anonym sa...

Du bommer allerede i første setning.

Anonym sa...

Jeg ville ikke slått opp i skattelistene, men mener at de selvsagt bør være offentlig så pressen og interessegrupper kan "avkle" eliten i samfunnet. Derimot følger jeg aktivt med på hva som lekkes fra wikileaks fordi jeg er en samfunnsmedborger og bør holde meg orientert. Dessverre er jeg litt lat og lar pressen ta noe av sorteringsjobben for meg.

Anonym sa...

Nei, vi burde heller vie all tid til kondomtull, kvinnelige sjåfører og Didrik Solli Tangen...

Du er like ute å kjøre som damene du gjør narr av.

Anonym sa...

Det er så innmari bra atte du snakker ut om ting du finner på VG nett. Særlig fordi du ikke sjekker skattelistene. Det er bare helt teit. Stå på, det er kult at du syns han Wikileaks er dum.

Anonym sa...

Tullebukk!

Anonym sa...

Jeg er usikker på om bloggen din er seriøs.
Om den ikke er det, må jeg innrømme at jeg ble provosert, og at du dermed vant.
Men om du virkelig mener dette her, og ironien jeg leter etter ikke eksisterer, da har du virkelige forståelsesproblemer med den reelle verdensoppfattelsen.
Hva i alle dager har annklagene angpende voldtekt mot Assange å gjøre med Wikileaks og nettsidens drift?

Bolette sa...

Den beste bloggen jeg har lest om denne saken. Helt enig, han er en sladrehank og slike skal man ikke høre noe på.

Mats sa...

Det skulle vært 14-års aldergrense for å blogge.

Bolette sa...

@Mats og det hadde hjulpet hvis noen flere nordmenn hadde litt sans for humor og ironi, da hadde livet blitt noe lettere for oss her på berget med nisselua langt nedover ørene.

Anonym sa...

Tosk - wikileaks forandrer verden til en bedre plass. Ting blir aldri det samme og folk forstår mer. Dette er viktig!

Anonym sa...

Det er jo i tilegg fryktelig naivt og tro at Julian Assange faktisk er skyldig i disse voldtektene det er påstått han står for.
Det har seg jo slik at han er ettersøkt gjennom Interpol for en voldtekt, og i tilegg skal han for en vær pris inn til avhør til tross for at han har tilbudt seg å gjøre avhøret over videosamtale eller på en ambassade.

Anonym sa...

Jeg håper ikke dette er seriøst. Om det er det, kan jg fortelle deg at du bommer totalt etter bare en eneste setning, og følger opp med mye det samme.

Om du virkelig mener at du ser på voldtektsanklagene som en god ting er du fullstendig ute å kjøre.

Dessuten, hva er negativt med sladrehanker? De sier fra om folk som gjør ting de ikke skal så noen kan få ordnet opp. Greit nok at du syntes det var irriterende at noen sladret på deg i løpet av barnehagen og skoleårene, men du burde virkelig ha vokst fra slikt.

Om WikiLeaks er flott eller ikke er derimot en annen sak.

Livsnylteren sa...

Verdenshistorien delt opp i to tider: Tiden før Wikileaks, og tiden etter Wikileaks.
Det ser ut til å være forskjell på de, som sitter med makten, og de, som ikke gjør det.

Anonym sa...

Nå har da du druket litt for mye gutt! Vi som ser i disse dokumentene er ikke noen "skatelister tittere" vi er der for å se etter sannheten! Wikileaks har gjort en kjempe jobb ved å leke disse dokumentene, dette er noe som er historisk og jeg ser at du er veldig kunnskap løs med dine barnslige ord!

Anonym sa...

Kongen: Du er en forbanna idiot. Hvis du ikke liker å få vite hva som EGENTLIG forgår i verden så får det være din sak, men ikke vær så tulling og kom med sånne uttalelser... din trangtsynt hore

Anonym sa...

wikileaks er kun oppvigleri og furten "jeg hater vesten og vil heller ha sharia lover og hater alle med mer penger enn meg". Det har ikke kommet frem noe man ikke vet fra før uten å lese mellom linjene. Har ikke hørt eller lest noe som helst som er verre enn et vanlig fredagsmøte i diverse bedrifter (skalering tatt i betraktning).

Wikileaks er oppblåst. Det avdekkes da x^n flere skandaler i normal media. "Før og etter Wikileaks" er kun et tåpelig slagord.

Anonym sa...

"wikileaks er kun oppvigleri og furten "jeg hater vesten og vil heller ha sharia lover og hater alle med mer penger enn meg". Det har ikke kommet frem noe man ikke vet fra før uten å lese mellom linjene. Har ikke hørt eller lest noe som helst som er verre enn et vanlig fredagsmøte i diverse bedrifter (skalering tatt i betraktning)."

Bevis det, og jeg tror deg. Kan du ikke bevise at Assange & co hater Vesten, rike og elsker Sharia, syns jeg du burde holde kjeft og bruke beviselige fakta eller personlige meninger fremfor sverting og barnslige fornærmelser.

Anonym sa...

Wikileaks anklages for å true diplomatiet, verdensfreden, og folks sikkerhet av flere statsledere verden over. Informasjonen kan derfor umulig være så triviell som du skal ha det til da jeg tror verdenslederne vet mer om dette enn det du gjør.

I andre omgang avslører dokumentene at USA har spionert på FN personell og bedt om biometriske data. Har dette noe med demokrati eller vedlikehold av verdensfred og gjøre? Snakk om å kaste stein i glasshus.

Skjønner ikke folk at det ikke nødvendigvis er innholdet i utlagt informasjonen som er det geniale med Wikileaks, men selve frykten det skaper hos makteliten for at ting kan finne på å bli publisert? Terskelen for å teppebombe sivile uten å fortelle noen om det stiger plutselig mange hakk. For sannheten KAN komme ut!


Jeg har ikke registrert at Kokkvold og andre beundrere av ytringsfrihet tar til orde for å forsvare den denne gangen. Vi skal tydeligvis kun lese informasjon designet av myndighetene selv.

Wikileaks er ultranødvendig i en tid hvor avisene skriver mest om CharterSvein

digitalnytt sa...

Noen ganger er det vont å få vite sannheter, men nå kommer alt for en dag og ingen får til å skjule noe, stå på...

Anonym sa...

Almenheten har da ingen verdens ting med å snoke i gradert materiale. Denne type snoking er idioti og foræderi og er undergravning av sikkerhet for folk.

Det bryr meg da katta hvordan interndokumenter formuleres. At de prates fra levra og ikke i floskler men heller overdreven understrekning av poeng er bedre en om de er udugelig ullen vissvass uten meninger.

Anonym sa...

HVORFOR skal staten (de Allmektige lederne) ha hemmeligheter for folket? Det fundamentale problem her på jord er at det er oss mot dem mentalitet OVERALT. Krig og hat, egoisme og grådighet. Korrupsjon og mishandling. Og MYE av det blir utført av våre herrer som for alt i verden ønsker seg POLITI-STAT og DATALAGRINGSDEREKTIV for å kontrollere og melke menneske-sauer som DEG og FAMILIEN DIN (ALLE MENNESKER). DET JEG SKRIVER HER ER DUMMET NED OG DET MEST FUNDAMENTALE UTHEVET FOR AT DU SKAL HA EN FJÆÆÆÆÆÆRN SJANSE TIL Å SKJØNNE DET. GOD KVELD.

Alexander Hellberg Randa sa...

Så mye var vestlige verdier verdt for deg.

Pressefriheten underbygges fordi du er (enig) i hva noen gjør..

Dette sladrehank-drittet er faktisk et svar på interne Amerikansk politikk som har blåst opp til internasjonale dimensjoner. De opplysningene som han dømmes for er skandaler av personlig karakter innen respektive regjeringer, noe som underbygde Alle sosiale grupper innen det Amerikanske samfunnet allerede!

Når presse og ytringsfriheten debatteres, så finnes det Ingen sider, kun stillhet til ettertanke!

Anonym sa...

Er han siktet for voldtekt? les sanken selv

http://www.smh.com.au/technology/technology-news/wikileaks-sex-scandal-deepens-as-estranged-son-enters-the-fray-20100830-143ao.html

Anonym sa...

Man kan lese mellom linjene og forstå at det er informanter og kollaboratører rundt om som ikke ønsker selvmordsbombere i moskene sine. At dette blir "bekreftet" av wikileaks ved å navngi dem og sende dem og deres familier og andre i den sikre død er ikke noen avsløring ad faktum.

At USA spionerer på folk i maktposisjoner er noe alle vet - hvis ikke, er man enormt naiv. Poenget er at dette gjør også Russland, Kina, osv - det er en del av maktbalansen som har vært en del av samfunnet til alle tider.

Så lenge folk hater hverandre og det er krig og uroligheter vil det også være et prekært behov for hemmelighold. Dette er livsnødvendig for sikkerhet. Jeg er glad for at jeg ikke lever under Sovjetveldet eller i nazi-tyskland, - men det ville vært en realitet dersom man ikke kunne holde på hemmelig informasjon.

Det er så fantastisk mye naiv idioti ute og går.

Er også total motstander av datalagringsdirektiv og spionering på sivile.

Anonym sa...

Har verden blitt noe bedre etter at disse dokumentene har kommet ut? Nei, tvert i mot, den har blitt usikrere og alle vet noe om noe, men ikke noe om alt. Har noen tenkt over hvem som står bak dette? Hvis noen tror han gjør dette for å redde verden da tror jeg dere tar skammelig feil. Tenk dere godt om hvem som profiterer her, og dere vet hvem som står bak.

Anonym sa...

For meg er denne mannen en terrorist. Han undergraver hele verdenspolitikken og hele verdensøkonomien med sine lekkasjer. Hvis det stemmer at han har voldtatt kvinner i Sverige bør denne mannen straffes og ikke bli hyllet av hele verden som en helt. Noen mener han fortjener Nobelprisen, har hele verden gått fra sans og samling?

Anonym sa...

Wikileaks vil i verste fall føre til enda mer hemmelighetskremmeri. Jeg har ingen problemer med å forstå at man er helt nødt til å ha hemmelige dokumenter. Det er ofte snakk om fortrolige samtaler hvor vurderinger og tankesett blir brakt frem i lyset for de involverte. Det er temaer som blir diskutert fortrolig da en offentlig debatt vil føre til økt konfrontasjon og svekket sikkerhet.

Takket være WL vil antageligvis kommunikasjonen mellom land og deres diplomater bli sterkt fortiet og svekket. Man vil få sterke skiller. Økt spenning.

Legg inn en kommentar