Man kan ofte finne en del gode kilder til ekstrainntekt når man bor i Norge. I denne artikkelen skal jeg gå gjennom noen av de variantene som kan gjøre at du tjener en del penger før eller etter ordinær arbeidstid.

 Jeg har nokså lav inntekt, men gjør en del småjobber på si. Da bruker du ikke penger, da du er sysselsatt med noe - og du tjener fine skattefrie kronarser på toppen av det hele. Bor du nær en storby er det ganske enkelt. Kan gi deg noen tips på veien.

 - Finn Småjobber. Her gjelder det å være aktiv, som regel er polakkene kjappe som fy. Men står det mellom deg og en polakk, faller ofte jobben på deg - fordi du sannsynligvis er bedre i å snakke/kommunisere. Det er min erfaring. Via denne portalen har jeg passet på en hundegård med 30 bikkjer, en søt liten kattepus, jeg har flytta på søppel, frakta møbler, montert møbler, vært privatlærer, rettskrevet oppgaver for studenter og panta flasker for å nevne noe. Er man ivrig og "på" kan man tjene store penger her. Men det tar tid å hele tiden følge med på finn.no.

 - Kompiskjøring. Kjør venner, kjente og fulle folk til og fra fest. Dritings folk tipser også mer. Nå er det på sett å vis lovlig også. Etter "Haxi-saken". - Følg med på finn.no sitt bruktmarked. Ofte har folk behov for raske penger, mye som blir lagt ut med en gang er også av og til (en sjelden gang) ganske underpriset. En gang kjøpte jeg en tablet for 800 kr som jeg videresolgte to uker senere for 2400. Da er det verd at jeg kjørte 5 mil hver vei for å kjøpe det.

 Absolutt! Kan lett tjene noen ekstra tusen i måneded på si. Å kjøre taxi hele helgene kan fort være en gullgruve. Hvis du er litt teknisk kan du reparere forskjellig utstyr for venner og bekjente. Hvis du ikke kan, lær deg å reparere iPhoner.

 Folk knuser _alltid_ skjermene, igjen og igjen. Sjekk ut www.ifixit.com og se om det er noe for deg. Etter å ha gjort det 4-5 ganger, så sitter det i fingrene. Dog så vil du trenge litt egenkapital for å lage deg et lite lager med deler. Skjermene til de nyeste iPhone modellene er per dags dato ganske dyre. Mye på aliexpress kan du bare importere og selge med litt gevinst på finn.no. Gjerne ting som folk trenger med engang, og ikke orker å vente med at det sendes fra Kina.

 Du skriver også at du måtte betale 30k i verkstedregning. Rekner med at du sjekket med andre verksted får du valgte dette? Alt etter hva som er feil med bilen, så er mye veldig lett å fikse selv. Ligger guider på nettet og drøssevis av videoer på youtube. Forum der folk hjelper deg, uansett hvor lite du kan. Kjøp delene på www.bildeler.no eller www.skruvat.no. Har du ikke verktøy så har du gjerne en kompis som har?

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar