Blø for demokratiet!


I Thailand har thailendere helt blod utenfor parlamentet, på gaten og til og med foran Thailands nåværende statsminister. i artikkelen så jeg også at en nordmann som var en nær venn av disse "rødtrøyene" har donert blod til hellingen. Det er også disse rødskjortene som har demonstrert. 1000 liter menneskeblod er tallet jeg har fått opplyst. handlingen skal ha vært at de vil ha et nytt valg.

Etter en del reflektering på denne saken har jeg blitt enig i rødskjortene at demokratiet burde blitt holdt frem. Min tanke går til dere! (joda, det er tanken som teller)

Stå på rødskjorter!!

Mvh Loewenstern.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har hørt fra Thaien,om Thaksin skulle komme tilbake,ville det møtt opp 1 mil.Thaier på flyplassen og tatt i mot ham,det sier noe!

Anonym sa...

Dette er politikk Per Arne Granbo! Tror du du kjenner Thai'ene etter 2-3 år i Thailand? Tviler på at du får fornyet ditt "Non-emigrant" eller "Retiered" Visa i Thailand neste gang du søker.

Anonym sa...

Det som denne P A Granbo holder på med i Thailand er ikke mindre enn risikosport.
Han er på fremmed jord. Vistnok er Thaiene ett smilende og vennlig folk, men hvordan reagerer de når ferangen legger seg borti så alvorlige saker.
Dette kan i tillegg gå utover feranger gennerelt.
Makan til idioti!

Anonym sa...

Etter å ha bodd i vel 4 år i Thailand på 70 og 80 tallet, i tillegg til utallige ferieturer og at jeg har vært gift med ei thaidame i snart 30 år tør jeg hevde jeg kjenner thaiene like godt som P.A.Granbo.
For en tufs!! Han skjønner ikke at han kun blir tatt til inntekt for en politisk side i en konflikt som utlendinger med noe mellom ørene bør holde seg langt unna. Thaksin er som kjent mest populær i det fattige nord, og det hovedsaklig p.g.a. den gode prisen velgerne fikk for å gå til valglokalene for å avgi sin stemme på ham. Hver velger i Isan fikk 500 bath for å støtte Thaksin med sin stemme. Selv min gamle svigermor på nesten åtti valgte å stemme denne gangen, for som hun sa "500 bath er mye penger for å sette et kryss på seddelen".
Det hevdes i bl.a norske media at Thaksin har gjort så mye godt for fattigfolk i Thailand. Nevn kun 1 sak! Der blir dere svar skyldig!!! Kom ikke opp med hospitalreformen. Den bløffen gikk thaierne på helt til de oppdaget at det kun skulle koste noen få bath å oppsøke lege, mens medisiner som før var gratis eller kun kostet noen få bath, plutselig ble satt opp på europeisk prisnivå.
Thaksin er gjennomgående korrupt. Selv kongen som vel er den mest respekterte mannen i Thailand, har tatt avstand fra ham. Kronprinsen, som forøvrig regnes som totalt udugelig blant thaiere flest, støtter Thaksin. Kanskje p.g.a de store pengeoverføringene som har gått rett i hans lomme eller p.g.a det fine palasset Thaksin lot bygge for kronprinsen. Sluttregninga går uansett til det thailanske folk.
Tufser som P A Granbo er kun til fare for andre utlendinger som ikke vil bli blandet inn i landets indre konflikter. Han har vel applaudert om en kineser eller en fyr fra Nepal hadde kommet til Norge for å fortelle at han kjente landet vårt så godt etter et par år og at han dermed var villig til å ofre blod foran stortinget eller slottet for en eller annen sak nordmenn var uenige om. Fjomp!

Anonym sa...

Helt enig, det er risikosport. Han har bodd der i 2,5 år og tror han kjenner Thailand.

Jeg bodde der i 5 år. Snakker flytende Thai, leser Thai. Skjønner mindre av Thailand nå enn før jeg satte min fot der.

Thaksin var et SVIN. Han har tydeligvis ikke satt seg inn i noe som helst før han begynte å støtte protestantene. Han er med på å ødelegge Thailand.

100% enig i at dette kan gå utover andre utlendinger. Han er en idiot som leker med ilden!

Som det står i foregående post, Thaksin er gjennomgående korrupt. Han er også i mine øyne en morder. Se på hans narkotikakrig i 2003. Over 2,000 personer døde i løpet av 3 måneder, mange uskyldige... På ordre fra Mr. Thaksin.

Anonym sa...

Jeg har opphold meg i Th.land i 12 år med samme kvinne og familien hennes.Min forståelse av dette er at det store flertall av velgere vil ha Thaksin tilbake de ler av alle disse beskyldninger som kommer frem etter han ble kuppet,men dere er jo sikre på at pressen og tv snakker skriver sant.Hvorfor ikke utlyse nyvalg så får vi alle se hvem velgerne vil ha til å styre.Det kan ikke være vanskligere enn det?

Anonym sa...

Jeg skal nevne noen saker thaksin innførte mens han styrte:30 bath ved sykehus besøk,500 bath pr.mnd.til eldre.2000 bath pr.mnd.til ongdom som valgte videre utdannerlse,arb. i asia.saudiarabia osv.til thaier,skoleplasser til flinke fattige thaier i utlandet,samt nært samarb.med andre land omkring med tanke på turismen.Dette ble innført av Thai Rak Thai som Thaksin var leder av,og om jeg skulle bli nektet visum etc.pga.dette så hva?Jeg bidrar kun med penger til th.land og slik vil det alltid være,th.land er ikke for blakke falanger!

Anonym sa...

3o bath ved sykehusbesøk mot tidligere gratis! For å ta inn disse 30 bath øktes medisinprisen enormt. Jeg har 2 ungdommer på skole. Ingen har til dags dato fått 5 flate bath av staten. Heller ingen av studentene som går på de samme skolene. Derimot har Thaksin gitt billige telefoner til thailenderne så de kan få benytte tjenestene i hans eget telefoncompagni! Minner om at Thai Rak Thai var et høyrevridd parti som er forbudt i thailand. Selve navnet sier det meste. Thailand for thaiere! Hører det nesten ut som "Norge for nordmenn"??
Mine svigerforeldre venter i spenning på pensjonen det snakkes om. Her i landsbyen er det ennå ingen som har hørt eller sett noe til den!

Anonym sa...

Mens jeg bodde i Thailand så jeg med egne øyne at før siste valget Thaksin vant at hans utsendinger gikk og delte ut penger for å få folk til å stemme på ham. Klart han blir populær da.

Grunnen til at han er populær er at de uutdannede og fattige thaiene dessverre ikke tenker lengre enn nesa rekker. Får de noen penger av Thaksin for å stemme på ham synes de han er en fin fyr, de tenker ikke på at det er bestikkelser. Han har tjent tilbake disse bestikkelsene mange ganger :

- Den ulovlige landhandelen
- Salget av flyselskapet han ikke betalte skatt for (Utnyttet et smutthull i loven)
- Av alle teleselskaper i Thailand var hans det eneste som slapp betale avgifter til staten

Da han ble statsminister var det ikke populært at han eide og drev mange forskjellige firmaer. Dette gikk han rundt ved å sette firmaene i navnet til kona, ungene sine, svigerbror med mer. Han var til og med så "snill" at han ga hushjelpen sin noen firmaer. Måtte ha vært verdens rikteste hushjelp. Problem solved? Lukter ikke svidd?

Det finnes utallige eksempler på at firmaene han "ga bort" vant anbud på byggekontrakter og lignende (Suvarnabhumi Airport er et godt eksempel!!).

Du som skrev over har bodd i Thailand i 12 år og ennå ikke forstått? Helt utrolig! La meg gjette, du bor et eller annet sted på landsbygden... Og hører på de uutdannede, fattige som sier at Thaksin har vært så snill med dem? Høres ut som du har levd i ei boble i 12 år. Si meg, hva har han VIRKELIG gjort for dem, utenom å gi de fattige bøndene lån? Lån som de har sløst bort og senere sliter med å betale tilbake? Antagelig 90% av disse bøndene sløste bort pengene og sliter i dag mer enn før lånet. Lånet var nok en populistisk strategi fra Thaksin for å få bøndene (Den fattige massen) på sin side.

Thaksin kjøpte seg makten i Thailand gjennom bestikkelser, det er et faktum!

Her er en god beskrivelse av hans politikk, den har til og med fått eget navn - Thaksinonomics :
http://en.wikipedia.org/wiki/Thaksinomics

Anonym sa...

Du er dum!Dette gjelder DEMOKRATI,FOLKERETT,FRIE LOVLIGE VALG!Utlys nyvalg så får vi se hvem flertallet stemmer på!Det er det som er demokrati!HVA ER DERE KONGEELSKERE REDDE FOR?MISTE MAKT OG PENGER?En annen ting Thaien driter i falangen,vi er kun der for å kjøpe hus,gull,oppgradere kvinnene våre,noe som er meget viktig for disse.Thaien vet ikke hva kjærlighet er,KUN KEP DANG KEP DANG,men dere har sikkert brukt lite penger i thailand,som har funnet kjærligheten,AVE DERE!

Anonym sa...

Ja ja mannen er jo syk i hodet, jeg kom til Thailand i 1982, har vert med flere kupp. Men og få en djævel som Taksin tilbake, NO. Og samle de fattige fra landsbygda for 500 Bth for dagen, det er klart det tar de imot, når de bare klarer seg med 150 Bath på landet. Og nu er det jævlig tørke, med lite regn, Mecong Elva nesten tørr.

Anonym sa...

En oppfordring til alle bønder i Th.land som vil ha nyvalg og mer rettferdig fordeling av goder:Stopp med planting av ris og andre jordbrusprodukter,kun til dere selv,press prisen i været,dere vet at dere overlever så lenge dere har mat.Penger har dere ikke like vel.Det er vært ett forsøk.

Anonym sa...

Har lest at Economist har blitt nektet utgitt i Th.land pga. følsomme uttalelser ang. monarkiet,en kan få inntil 15 års fengsel for å trykke etc. noe monarkiet ikke liker.Dette er forøvrig 4 gang dette skjer siden 2008,at magasinet har blitt nektet utgivelse siden 2008.Hva er det monarkiet forsøker og skjule?Jeg tror det er på tide og bytte ut monarkiet,med en flokk elefanter!

Legg inn en kommentar