Selvjustis - best justis :)



Mannen som fikk en uinvitert gjest for litt tid siden fikk slått til tyven med en gjenstand før han ringte politiet. Mannen som slo ble fort sluppet ut etter selvforsvarhendelsen.

Jeg hadde reagert på samme måte hadde jeg fått Kjell Kriminell på besøk, hadde han vært alene. Jeg er for selvjustis da det er altfor små straffer for vold og ran.

Mvh Loewenstern.

39 kommentarer:

Anonym sa...

YES! Endelig noen som har tatt affære og gitt en innbruddstyv akkurat det han fortjente. Godt gjort!

Anonym sa...

Selvjustis er bare roset i NORGE når det er gjort at HVITE...

Når svarte gjør det er det alltid en nazi som har noe problem med det..

Nordmenn er så fulle av dobbeltmoral at det er nesten morro å hate dem

Anonym sa...

Dette er noe enhver innbruddstyv må ta med i sine kalkyler,når dette er den leveveg som er blitt valgt.Dette burde blitt standard måte å møte enhver,som bryter seg inn hos andre!

Reidar sa...

34-åringen ble siktet for legemsbeskdigelse, har du hørt på maken !!! Skal vi bare legge oss ned på gulvet og si til tyven at du kan bare drepe meg og tømme huset !!! For et land vi lever i. Jeg ville ikke bare slått tyven, jeg ville skutt.

Anonym sa...

Hvorfor oppholde seg i et land hvor du hater innbyggerne? Det er vel litt dobbeltmoral?

Anonym sa...

"Selvjustis er bare roset i NORGE når det er gjort at HVITE...

Når svarte gjør det er det alltid en nazi som har noe problem med det..

Nordmenn er så fulle av dobbeltmoral at det er nesten morro å hate dem"

Hææ? hva er det du snakker om?? Dette kjenner jeg ikke igjen i det hele tatt. Og forresten, ikke kast stein om du sitter i glasshus. Du høres jo vitterlig ut som en rasist selv "..det er nesten morro å hate dem?" snakker om dobbeltmoral da!

Anonym sa...

Dette burde være et varsel til banditter/kjeltringer som tror at de alltid skal komme seg unna.
Well done

Anonym sa...

"34-åringen som ble utsatt for innbrudd ble pågrepet av politiet, siktet for legemsbeskadigelse. Samme formiddag ble han løslatt etter avhør." Hørt sånn tøv, mannen burde få fredsprisen. Han burde hylles i alle aviser, TV og radio. Myndighetene våre er jo helt på villspor. Alle mennesker burde få lov til å beskytte sin egen og andres eiendom mot slikt avskum med våpen. Jeg blir helt satt ut når jeg hører hvordan nissene som styrer landet vårt herjer med uskyldige mennesker. Men tjuvradden blir innlagt på sykehus. De skulle ha kjørt han rett i fengsel, glattselle, og så kunne de sjekket tilstanden hans etter påske.

Anonym sa...

'' Nordmenn er så fulle av dobbeltmoral at det er nesten morro å hate dem'' så for alle sin skyld ta og dra hjem til hva enn hule du kravla ut fra da.

Anonym sa...

Hadde skjedd akkurat samme om det hadde hendt hos meg. Er småbarnsfar, så det hadde nok gått en eventuell innbruddstyv ille om han hadde kommet mens vi var hjemme. Om en skal straffes for det, får det så være - Helt naturlig å forsvare familie og hjem, er det ikke?

Anonym sa...

Det var som han som skjøt innbrudstyven sa: Når en får Kr.30,00 for en rev, da må jeg mist ha det.
Denne historien er sann, og tyven overlevde.
Fikk ikke straff for tyven, men for uforsiktig omgang med våpen.

Anonym sa...

Tulling.

Anonym sa...

Når Politiet er fraværende må man forsvare seg selv og sine mot innbruddsbandene. Det eneste riktige er å slå innbruddstyven så hardt at han besvimer. Enten dør tyven, eller så sørgen man for å holde han bevistløs til Politiet kommer. Våkner tyven i mellomtiden, slår man han i hodet med et balltre en gang til. Jeg gratulerer innbruddsofferet med dagen. Han går foran med et godt eksempel og skal selvfølgelig ikke straffes for å ha utøvet nødverge.

Anonym sa...

"Selvjustis er bare roset i NORGE når det er gjort at HVITE...

Når svarte gjør det er det alltid en nazi som har noe problem med det..

Nordmenn er så fulle av dobbeltmoral at det er nesten morro å hate dem"
Hva med trygden som du suger opp av felleskassa hver måned......hater du den og?

Anonym sa...

Dessverre, så tror jeg med et fortsatt rødgrønt styre, så vil tinlstanden i Norge bli enda mere forverret.
Dersom de rødgrønne får lov å fortsette, blir det vel obligatorisk fengselsstraff, dersom du skulle våge å stoppe en innbruddstyv.

Derimot umotivert vold, som fører til død, det straffes nesten ikke i det hele tatt!
Se bare på han i Larvik som kun fikk fem år, mens en som hadde snytt på skatten fikk fire år!
Fy flate, for noen rødgrønne potitikere vi har!
Det verste, er at vi får som vi fortje.ner

Anonym sa...

Dersom noen bryter seg inn i mitt hus, regner jeg dem som rettsløse og får behandling deretter

Anonym sa...

Herregud for ett land vi lever i. At det i det hele tatt er snakk om straff for en som vil beskytte seg selv og sine? Det var godt gjort av huseier å skamslå tyven. Han hadde fått samme respons her! Neste hus han kom til hadde gjerne vert noen som ikke kunne forsvare seg!

Anonym sa...

"Når Politiet er fraværende må man forsvare seg selv og sine mot innbruddsbandene. Det eneste riktige er å slå innbruddstyven så hardt at han besvimer. Enten dør tyven, eller så sørgen man for å holde han bevistløs til Politiet kommer. Våkner tyven i mellomtiden, slår man han i hodet med et balltre en gang til. Jeg gratulerer innbruddsofferet med dagen. Han går foran med et godt eksempel og skal selvfølgelig ikke straffes for å ha utøvet nødverge."

Dette er ikke nødverge, men ord skrevet av en som tydeligvis selv er slått for mye i hodet av et balltre.

Er helt naturlig at når en blir slått helseløs så blir saken etterforsket. Men er det gjort i nødverge så blir ikke mannen straffet.

Anonym sa...

Forbanna snuten og Norske politikere. Som vanlig bryr de seg katta i vanlige folk. De har nok garantert sikkerhet til hundre og alskens andre goder.

HATER disse forbanna snylterene. Snuten og politikerne i Norge er verre enn all kriminelle og terrorister tilsammen, så lenge de fortsetter å spytte folket i ansiktet..

Anonym sa...

Nær sagt alle innbrudd som skjer i disse dager skyldes innbruddsbander fra Romania. Politikerne tar ikke folks behov for trygghet på alvor, og det viser seg Politiet er fraværende. Da må man selvfølgelig ha rett til å forsvare seg mot alle typer kriminalitet. Det alvorlige i denne saken er at tyven var bevæpnet med både kniv og balltre. Da må man handle rask, enten drepe eller slå tyven bevistløs. Innbruddsofferet forvarte seg godt og bør hedres. Blir han straffeforfulgt må det være noe fullstendig galt med rettsystemet i Norge.

Anonym sa...

Det ironiske her er at dersom leieboeren blir doemt for legemsbeskadigelse saa maa nok han sitte inne lenger enn tyven som blir doemt for innbrudd :)

Anonym sa...

Hvis noen trer inn på min eiendom uten at jeg ønsker det, da sliter vedkommende og forlater åstedet med en god gammel blod-nese.

Anonym sa...

Jeg roser innbruddsofferet her,all ære til han!!Min helt!!!

Anonym sa...

Helt riktig gjort. Skulle bare mangle om man ikke skal forsvare seg når det kommer en innbruddstyv, uansett om han er bevæpnet eller ikke.
Det er ingen menneskerett å være tyv, så det er ikke noe synd på innbruddstyven!

Anonym sa...

Helt topp, kværk faen skapet.
Ikke noe straff her men belønning

Anonym sa...

Denne tyven fikk som fortjent!! Hvis ingen noengang stopper dem fortsetter de jo bare i den tro at de er uovervinnelige!!!

fjonball sa...

Litt opplysningstjeneste:
Det faktisk slik at vi i Norge har en straffelov vi må forholde oss til. §229 sier at den som skader en annen på legemet (kroppen) straffes. For at man skal kunne straffes må denne må man ha utsvist forsett (gjort det med vilje). I tillegg må man være tilregnelig og det må ikke foreligge noen straffrihetsgrunner. Av straffrihetsgrunner har vi bl. a. nødverge etter § 48 som sier at ingen kan straffes for en handlig som er foretatt i nødverge. Kravet er at man har forsvart seg mot et rettstridig angrep (her innbrudd, og evt. vold med kniv/balltre) og at det som gjøres fremstår som nødvendig og forholdsmessig (ikke for kraftig) i forhold til angrepet. I denne saken ble innbruddstyven kritisk skadd. Forholdene rundt dette har jeg ikke kjennskap til, men generelt er det ganske vide rammer for hva man kan gjøre. Å slå ham i svime med blalltre på nytt hvis han våkner er nok ikke innenfor fordi du kunne sikret han på andre måter.

Når man ser på denne saken er det jo ille at det ligger en mann kritisk skadd på sykehus. Han er ett menneske som deg og meg, har kanskje barn familie, og det kan tenkes han var ute for å skaffe nødvendig inntekt til å fø sin familie. Det er kan være greit å se to sider av en sak...
MEN, jeg mener at leietakene gjorde helt rett i å forsvare seg! Utfallet var bare litt i overkant uheldig.

Anonym sa...

Det er trist å lese om hvordan folk blir behandlet i Norge idag. Det er kommet til et stadie hvor tyver og kjeltringer har mer rett enn folk som holder seg innenfor loven. Jeg sitter og venter på at en SV'er skal komme og ta den stakkars innbrudstyven i forsvar, det er hvor vi står idag med en venstrevridd politikk som spiller alle lovlydige borgere utover sidelinja.

Anonym sa...

"og det kan tenkes han var ute for å skaffe nødvendig inntekt til å fø sin familie. Det er kan være greit å se to sider av en sak..."

trudde norge hadde nok av IKKE voldelige / ulovlige metoder og skaffe seg overlevelses føde på.

Er suppe kjøkkene nedlagt?

Anonym sa...

Moldbusamfunnet vaart!

Chicago sa...

Fjonball.

Din opplysningstjeneste er informativ, og du tar opp et poeng som er altfor gjennomgaaende i det norske samfunn idag; ideen om at mange av de som bryter loven er offer for det samfunnet vi lever i, og maa behandles varsomt og med forstaaelse (kriminelle med penger og ressurser er selvfoelgelig ikke i denne gruppen).

Problemet med det aa skulle proeve aa forstaa de lovlydiges situasjon er at dette er ekstremt lett aa utnytte for kriminelle. Bare de gir oss en historie om hvor toefft de har det, saa rettferdiggjoeres deres handlinger altfor fort. Det finnes egentlig ingen grunn god nok til aa akseptere at noen bryter loven, uten at man har faatt tillatelse paa forhaand (dispensasjon). For alt vi vet saa var denne 50-aaringen en torpedo som var leid inn for aa kveste 34-aaringen. Jeg ville jo tro at det var mer aa "hente" i butikken i 1. etasje enn i leiligheten over.......

Og Norge er ikke et land hvor man maa gjoere innbrudd for aa skaffe mat til familien sin.

Anonym sa...

"Fjonball"... oppgitt sukk fra meg til deg...

Flott at du proever aa se saken fra begges staasted og jeg ser at du synes at leietakeren handlet riktig men noe overilt....

Noen moralske spoersmaal: Er det rett og stjele fra andre? Uansett hvor daarlig stilte en er.... Er dette riktig? NEI, nei og atter nei! En MAA laere seg aa se forskjell paa mitt og ditt?

Norge er en av Verdens beste vellferdsstater sies det! Vi har et sosialdemokartisk styre som tar fra de rike og som nettopp gir til de fattige slik som Robin Hood gjorde (han var foroevrig en tyv og likevel en helt....(!)

Anonym sa...

"Han er ett menneske som deg og meg, har kanskje barn familie, og det kan tenkes han var ute for å skaffe nødvendig inntekt til å fø sin familie. Det er kan være greit å se to sider av en sak..."

Åja...Selvfølgelig. Da har han jo retten på sin side.
Andres hjem skal jo være åpent for slikt besøk. Tenk å hindre mannen i "innkjøpsrunden". Skammelig! Barna sitter sikkert sultne rundt middagsbordet nå.

Anonym sa...

"Selvjustis er bare roset i NORGE når det er gjort at HVITE...
Når svarte gjør det er det alltid en nazi som har noe problem med det..
Nordmenn er så fulle av dobbeltmoral at det er nesten morro å hate dem."

Mens moralen din er av høy klasse...

Anonym sa...

Fett at innbruddstyven fikk seg en vinge, spesielt med tanke på at han var bevæpnet med kniv og balltre.

Ellers synes jeg det virker som om mange som diskuterer her har pinlig dårlig forståelse av hvordan rettsvesenet fungerer her i landet.
Stortinget vedtar lovene og rettsvesenet dømmer.
Dette er det såkalte maktfordelingsprinsippet.

Det organet som står lengst unna å medvirke til straffenivået er altså regjeringen som flesteparten her legger skylden på.

Selv retter jeg sinnet mot de som fortjener det, nemlig de virkelighetsfjerne juristene fra Bærum og Oslo vest som er født med sølvskje i rævva.

Anonym sa...

Kan aldri se for meg at stakkaren som måtte ty til selvforsvar blir straffet på noen som helst måte. Blir han mot formodning det, håper jeg at reaksjonene blir sterke.

Anonym sa...

Chicago: Du peker paa noe helt sentralt, nemlig at man i Norge har kommet dithen at folk ikke skal ansvarliggjores for sin egen situasjon. Grov kriminalitet som innbrudd i private hjem finnes det ingen unnskyldning for - overhode! En parallell kan dras til narkoman-debatten: Det er IKKE synd paa deg FORDI du er narkoman, men det kan vaere synd paa deg hvis du er mishandlet som barn etc.. og at det kan vare med aa forklare at du har tydd til narkotika (dog fremdeles ikke "formildende"). Folk maa snart bli ansvarliggjort istedenfor gjores til offer. Det er en sterk forulempning og meget provoserende at beboeren overhode er anmeldt i denne saken. At noen bryter seg inn hos deg og krenker noe av det mest intime et menneske har berettiger definitivt sinne, aggresjon og motsvar. At man i helt ekstreme tilfeller kan vurdere om det er benyttet urimelig mye vold (hvilket IKKE er tilfelle her, her er det snakk om at man (beboeren) har benyttet vold som saadan) og at det dermed KAN faa straffemessige konsekvenser, er noe de fleste kan akseptere.

fjonball sa...

Ser det kom litt skjeft ut her. Selvfølgelig er det ikke greit å stjele, uansett hvilke bakenforliggende grunenr man har. At han fikk seg en lusing er helt på sin plass! Det jeg reagerer på, og som jeg prøvde å få fram, er at mange skriver som de mener at det er greit å ta livet av tyven (hvis han var tyv og ikke torpedo). Er det greit med dødsstraff for innbruddstyver? Når det gjelder ansvarliggjøring er det en viktig del av straffen. Men det bør gøres gjennom det regulære rettsapparatet med fengsel, f.eks. i kombinasjon med konfliktråd.

En annen ting angående at huseier er siktet: Det er ikke helt uvanlig at folk som prøver å ta livet av andre påberoper seg nødverge. Man er nødt til å ta det til etterrettning til alle opplysninger er på bordet. Ser at påtaleansvarlig i politiet har uttalt flere ganger allerede at det sansynligvis ender med en henleggels pga. nødverge.

Tor sa...

Om ikke siktelsen blir frafalt, blir presedens at folk må for all del ikke forsvare seg om de blir utsatt for noen ting. Politiet er jo stadig vekk ute for å advare mot dette, med begrunnelse om at du kan bli skadet i prosessen. Dette er uhyre farlig at skjer, og vil bare gjøre det enda enklere for kriminelle.
Jeg vil gå så langt å si, at hvis noen BRYTER seg inn i mitt hus til meg og min familie bevæpnet, så er personen i MINE øyne rettsløs. Om han i basketaket blir livstruende skadet eller dør, så får det stå for hans egen regning. Det var han som kom inn i mitt hus til å begynne med!
En kan desverre ikke bare skylde på andre for alt. (samfunnet, skolen, familien har sviktet vedkommende og derfor bare MÅ han stjele til livets opphold...) MY ASS!!
I USA har du retten på din side, og kan SKYTE om du synes det er nødvendig! Det er din rett å gjøre så, av den enkle grunnen at tyven rett og slett ikke har noe som helst å gjøre inne i ditt låste hus til å begynne med! Folk bryter seg inn uansett og problemet løses ikke av den enkle grunnen, men tyvene vet godt hva som kan bli følgene, og vanlige folk blir ikke automatisk arrestert for å ha "forulempet" tyven.
Jo flere innbruddstyver som blir skambanket, jo bedre!

Legg inn en kommentar