Har selv en Prius, og dette suger


For noen måneder siden var det virkelig stor blest rundt Toyota sine biler og hvordan elektronikken var satt sammen feil i dem. I går skjedde den første nesten-ulykken med en Toyota Prius i USA der bilen til en mann hang seg opp slik at han akselererte i 140 km/t. Ikke langt i fra en dødsulykke, med andre ord.

Har selv Toyota Prius, og er ikke akkurat veldig trygg når jeg setter meg i den for å kjøre til jobb lengre. Lurer egentlig bare på når den første dødsulykken skal inntreffe. Ikke særlig kult å prøve å kjøre miljøvennlig når det kan koste deg livet i hvert fall...

23 kommentarer:

Anonym sa...

Henger gassen seg så bremser man og/eller tar av tenningen. Hvis man er så forbannet handlingslammet at dette ikke slår en så begynn å ta bussen...

Anonym sa...

det er nok mange som har lappen som egentlig ikke skulle hatt den.... vedder på at MANGE kollisjoner kunne vært unngått bare folk hadde hatt vett til å kjøre i grøfta istede for å bremse mest mulig før man krasja!

Anonym sa...

Nå er det sånn at tenningen på Prius ikke kan slås av under kjøring. Men det går an å putte automatgiret i B posisjon for å få motorbrems.

Anonym sa...

Ulykkene er oppskrytt. Toyota er om mulig et av verdens mest solgte merker, så det er klart at det får så mye oppmerksomhet. Dette kan skje hvilken som helst bil. Ifjor skjedde det en liknende situasjon med en Lexus.

Blir feil å samle alle Toyotaer under samme sko.

Anonym sa...

Lexus = Toyota (:

Frank sa...

ikke så rart det skjer!
Det er faktisk 99% elektronikk og alle vet at en pc henger seg opp til tider!

Anonym sa...

Putte automathedelen i B...? Joda, men man har fremdeles en bremsepedal.
De fleste biler med automat må vel i N eller P for å få ut nøkkel..?

Anonym sa...

men vis dere ser på artikkelen så er det kun tilfelle på biler i statene.... INGEN i europa.. Derfor er toyota så tidlig ute med å få tatt problemene.... ;-)

Anonym sa...

Jeg har hatt flere Audier. Den ene hadde et gass-spjel som hang seg opp når det var kaldt. Lå selv på Drammensveien inn mot Oslo med en bil som ikke ville under 4000 omdr/min, men tok da for pokker kontroll over bilen for det.
En annen Audi hadde pill råtten elektronikk = startproblemer, vibrasjoner, osv. = Teknisk retur av bilen. Nå har jeg en Passat (nye typen) som etter bytte av bremsekiver og klosser - tidvis mistet bremseffekten, spesilet når det var vått. Fullstendig unormalt og jævlig skummelt. Skiver og klosser ble byttet nok en gang, og alt ser tilsynelatende greit ut nå. Faktum er at alle bilmerker har sine problemer. At Toyota får pepper nå - er fordi de har hatt et usansynlig bra rykte for kvalitet på bilene sine, og at dette rammer mange. Jeg garanterer at Toyota bruker denne situasjonen til å etablere kontroll-og kvalitetsmekanismer som gjør at de distanserer seg ytterligere på bilkvalitet i forhold til andre merker.

Unknown sa...

Dette er grunnen til at man ikke har Automat gir! Det gir dem ingen måte å koble ut bilen på! Personling så har jeg en litt gammel bil som gassen henger seg opp på 2500 omdreininger når det er kaldt og den er nystartet, men clutchen ordner det meste. En omstart av bilen litt senere så er den helt fin.

Anonym sa...

Veldig bra at Toyota sine feil kommer opp i dagen.De har skjult feil i mange år,for å ikke få svertet ryktet sitt som nesten uslitelige driftsikre biler.

De har jo i flere år slitt med rust i rammene på Tacomaen i USA.Ingen kom frem med reklamasjonene.De ble blankt avvist av Toyota.

Det samme skjedde med Priusen og når gasspedalen plutselig kunne finne på å henge seg.

På jakt etter å bli størst i verden som bilprodusent,har de hoppet bukk over kvaliteten.

remote sa...

Tror ikke priuseiere generelt har noe og frykte, denne saken er blåst ut av proposjoner av den amerikanske bilbransjen som taper stooore markedsandeler til bla toyota..

Bilbransjen i usa har selv dysset ned et par saker med amerikanske produsenter..

Selvfølgelig trist at personer som har nok penger til en prius skal bli utsatt for dette.

Anonym sa...

Dette er grunnen til at man ikke har Automat gir! Det gir dem ingen måte å koble ut bilen på!!

Er tydligvis fleire her som ikkje har/burde hatt lappen!
*ler*
Sett bilen i N og tråkk på bremse pedalen eller bare tråkk på bremsen så stopper du uansett om bilen står i gir og du akslererer herregud ät det er mulig.......

Anonym sa...

Prius har knapp for start og stopp. Du kan fint stoppe bilen i fart, men du må holde knappen inne i 3 sek. Flere å flere biler får keyless. Det er satt opp slik for at man ikke skal slå av tenningen ved å uforutsett komme borti knappen. Står i brukerveiledningen. Enig med andre her, klarer du ikke å trykke inn bremsepedalen under en nødsituvasjon, bør man vurdere å levere inn lappen. Dette er elektronikk som kan og har sviktet på flere biler og mærker dette. Men bremsene virker for det de.

Anonym sa...

1. Man kan skru av tenningen på prius ved å holde inn knappen i 3 sekunder
2. Kan settes i Neutral
3. Kun idioter som ringer politiet når gasspedalen sitter fast uten å prøve å gjøre noe med det.. Gjelder også den nordmannen med Rav 4 som hadde en gasspedal som satt seg fast.

Anonym sa...

Er jo berre å få bilen i fri (N). So slutter bilen å akselere opp i fart. So er de berre å begynne å bremse. Ikkje noe problem de vell.....?
Vist ein ikkje får til dette so KJØR NO FOR FAEN IKKJE BIL......

Anonym sa...

Noen her som ikke har fått med seg at det er bilen sin skyld, og ikke SJÅFØRENS?!?! Og hvordan vet dere at det bare er å sette bilen i fri? Og samme med tenningen. Uansett om det går ann å dra ut nøkkelen når man kjører eller ikke, så vil bilen låse seg!! Ingen ting vil funke!


Mvh Person-som-er-irritert-på-dere-som-kommenterer

Anonym sa...

toyota tar livet. STYR UNNA DRITTEN, kjøp bmw!

Anonym sa...

Heller en riskoker enn en kebabtralle.

Anonym sa...

Om dere vist hvor lite det tar av brains for a fa lappen i USA sa hadde denne saken forklart seg selv.

Anonym sa...

Jeg har hatt flere Audier ; Sier du
Jeg har en nå som jeg har hatt siden den var ny og den har rullet snart 300.000 km. Aldri vært i nærheten av slike problemer du beskriver.SÅ setter jeg med da heller ALDRI ned i en japansk hærmegåsa bil. Toyota den værste av dem alle kun en elendig, nitrist, obos bil som bekreftes av gubbegjengen i NAF som fornuftig kjøp. Korrupt til randen

Anonym sa...

Er det egentlig noen på denne bloggen som vet hvordan en prius er konstruert?
Hvis det er slik at automatgirspaken er elektrisk, gasspedalen er elektrisk og bremsen er elektrisk (fordi bilen selv vil bestemme om bremseenergien skal til batteriet via en dynamo eller til bremseskivene) så må det vel snart være klart at forslag som "Er jo berre å få bilen i fri (N)" eller er jo bare å bremse, eller min prius kan skrus av ved å holde knappen inne over 3sek. ingenting av dette virker hvis elektronikk/programmvare har hengt seg, nemmelig.

Anonym sa...

Du trenger ikke være så bekymret for Priusen din. Denne Sikes som hevdet at at Priusen hans ikke ville stanse, er forsikringssvindler som ville utnytte Toyota-oppstyret: http://www.forbes.com/2010/03/12/toyota-autos-hoax-media-opinions-contributors-michael-fumento_print.html

Legg inn en kommentar